söndag 22 maj 2016

Vår framtid 8
Jesus en källa till rening

En källa till rening finns nu och det är Jesus som är denna källa, det förstår vi när vi såg vad som hände i tidigare avsnitt när man tog emot Jesus.

Sak 13:1.  Då [på den dagen] blir det en källa öppnad för David och för dem som bor i Jerusalem, till nytta mot synd och orenhet.


Och Jesus kommer att rena. Han kommer att var den källa som tar bort synden för alla.

Jesus är vår frälsare, det är han som gör skillnaden. Och det är han som kommer att frälsa Israels folk och hela världen.

Här ser vi alltså att vi går en fantastisk tid till mötes. Jesus är Davids son och det är genom honom, han som är Davids fortsättning, ättling bland oss, som frälsningen kommer.

Och han kommer att frälsa hela Världen, det kan vi läsa i Joh 3:17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är det här som är målet för Gud att hela världen, alla människor skall frälsas. Och här i Sakarja 13:1 kan vi alltså se att vi kommit dit, åtminstone vad gäller Israel och de som bor i Jerusalem som Bibeln uttrycker det. Men Gud kommer att gå vidare tills hela världen är frälst.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar