torsdag 26 maj 2016

Vår framtid 12
Bröllopet mellan Jesus och människan

Nu är tiden för Lammets Bröllop inne, det som på andra ställen kallas Festmåltiden. De som kommer är en Förening mellan Gud och människan. Och det kan Gud göra eftersom han själv har gjort människan ren genom Jesus.


Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.
Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.

Nu är Guds bröllop, nu stundar Guds festmåltid. Nu har det blivit som Gud vill ha det. Det blev det när den Falska stora Kyrkan och hennes döttrar försvann. kom Guds ord ut. Då vann Gud seger och hans frälsning fullbordades bland människorna.

Och det är det tid för det som kallats för Bröllopet, den stora Festmåltiden etc. Gud har vunnit, och nu genomför han sitt rike. Det rike som är som en enda stor festmåltid.

Och det här är alltså föreningen mellan Gud och människa från Upp 21:3 – 5.

Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.

Och vi kan också läsa 1 Mos 1:21 där Gud skapar människan till sin likhet. Det är det Gud gör här. Gud och människa förenas i kraften av Jesus, av Jesu blod. Vi får hans blod i oss och blir en del av honom.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar