lördag 21 maj 2016

Vår framtid 7
Gud är inte ute efter absolut likriktning

När man sörjer över det man gjort mot Jesus då kommer man att göra det i olika grupper och det här visar en av Guds principer. Vi måste inte alla vara eniga i allt utan det är OK att vi har lite olika åsikter och grupperingar.


Sak 12:11.  Då [på den dagen] har man stor sorg i Jerusalem*, som sorgen i Hadad*-Rimmon* på Megiddon* slätten.
{* Jerusalem = Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet; Hadad = våldsam, hård, bryta, rop, ströva, gunga; Rimmon = granatäpple, granatäppleträd; Megiddon = mötesplats, domsskölden, domens upplösning}
Sak 12:12.  Och landets sorg [klagan] är separerad grupp [släckte] för grupp [släckte]. Davids hus för sig, och deras kvinnor för sig. Givarna [Natans hus, givandets hus] för sig och deras kvinnor för sig.
Sak 12:13.  Prästfolket [Levi hus] för sig och deras kvinnor för sig, Evangelisterna [Shimis hus, förkunnarnas hus] för sig och deras kvinnor för sig.
Sak 12:14.  Alla grupper [släkter], de resterande grupperna [släkterna], varje grupp [släkt] för sig och deras kvinnor för sig.

Man kommer att sörja i olika grupper. Och det är som det är idag. Det finns olika Kyrkor och var och en tror lite på sitt sätt. Och så har Judarna också de har sitt sätt att tro, och också de, olika grupper. Men det gemensamma för alla är att de skall erkänna Jesus.

Det skall här bli en stor sorg över att man inte tidigare konstaterat hur fantastisk Jesus är. Men nu blir det alltså ändring och vi får ett Frälst Israel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar