måndag 2 maj 2016

Kyrkans undergång 39
Med Jesus fungerar Demokratin

Men det finns en lösning, på Demokratins problem, och det är i Jesus. Det Jesus har, gör att demokratin fungerar.


Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.

Det som vi behöver det finns hos Jesus. Hans Budskap det fulla evangeliet. Jesus lärde oss hur vi skall vara mot varandra. Han brydde sig om alla. Hans ord fungerar och ger ett fungerade samhälle. Och när vi tar emot det blir vi rika, och då fungerar Demokratin.

Och i Jesus finns också renhet. Vi får ta emot hans ledning att leva ett rent liv. Ett liv fritt från korruption och andra tillkorta kommande. Vi är alla ofullkomliga, alla gör misstag ibland, men vi måste kunna resa oss och gå vidare. I Jesus finns detta, Förlåtelsen. Och det måste vi ha för att demokratin skall fungera. Och alla är välkomna i Guds rike i hans Evangelium.

Och nu kan vi se. När vi har Guds Evangelium då öppnas våra ögon för där finns den referensram som vi behöver för vår syn. Utan Jesu referensram är vi blinda. Skiten, och det som är Bra, ser lika ut, när vi inte har Jesu tänkande med oss.

När vi går Jesu väg blir vi välsignade och det syns, och vårt samhälle Fungerar. Precis som de gjorde när Sverige var ett Kristet land.

Bara demokrati fungerar inte, men med Jesus med blir det bra.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar