måndag 30 maj 2016

Vår framtid 16
Anden fyller alla

Guds Ande är det som kommer att agera och vända tillvaron så som Gud vill. Det är här vi är och det är det här vi står inför. Den totala Ande utgjutelsen som skall ge Jesus segern.


Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Fåglar det är en symbol för Andar, och de som flyger på himlens höjd är Guds ande. De skall ha en festmåltid och festmåltiden består i att alla människor blir fyllda av Guds Ande, intagna av fåglarna som det beskrivs här.  Guds Ande kommer att inta människorna. Precis som vi kan läsa om i Joel 2:28

Joel 2:28 Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.

Och här har vi alltså flera bibelord som talar om hur det kommer att bli på slutet. Och vi ser idag hur Anden går fram i världen och hur det är väckelse på många ställen. Ja fler än någonsin blir frälsta varje dag, även om det är kärvt just här hos oss.

Men vi får hoppas att Gud på nytt också tar sig an de länder som har vänt honom ryggen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar