fredag 6 maj 2016

Kyrkans undergång 43
Hela världen skall frälsas

Jesus har kommit för att frälsa Världen, det ser vi i Joh 3:16 och 17. Där står att Gud sände sin son till världen för att världen skulle frälsas genom honom.


Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Många pratar om den enskildes frälsning. Att vi som individer skall bli frälsta. Och det ska vi och det är viktigt. Men för Gud är också hela världens frälsning viktig. Och de här två sakerna. Den enskildes frälsning och världens frälsning hänger ihop.

Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men han som inte tror har nu [redan] dömts eftersom han inte trott på [litat till] Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att ljuset kommer till värden och människorna älskar mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.

Och vi ser här att det här också hänger ihop med ett öppet samhälle. Ett samhälle där vi har Jesus är ett samhälle med Ljus. Där vi älskar ljuset. Sanningen, öppenheten. För vi har Jesus och hans budskap som ger sanning och öppenhet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar