söndag 29 maj 2016

Vår framtid 15
Vredens tid

Vredens tid hör också ihop med ändens tid. Och i Upp 16 beskrivs vredens tid mera i detalj. Här i Upp 19 som vi nu skall titta på, ser vi en annan aspekt som pekar på Islams framfart. Precis som vi ser idag.


Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.

Här ser vi vår tid. Järn stav, det var det som Församlingen i Tyatira fick. Och vi kan läsa om det i Upp 2:26 - 27

Upp 2:26. Och den som segrar och den som bevarar [vaktar, håller] mina gärningar ända till slutet, till honom skall jag ge makt över folken [hedningarna, nationerna, stammarna].
Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.

Mycket tyder på att Tyatira den 4:e församlingen, är Islam. Man ser det i vers 2:20 där det talas om Jesabel som påstår sig vara profetissa, och som lockar till otukt, avgudadyrkan. Profetissa och profet i texten pekar många gånger på Islam, den Falske profetens budskap.

Det intressanta är att vi idag också kan se hur Islam går fram över världen och slår på folk med sin stav av järn. Med andra ord är vi här i det här bibelavsnittet. En del av ändens tid som är jobbig, men som alltså ingår i Guds plan för att komma dit han vill.

Och även i den här tiden regerar Jesus, Det är ha som är kung, och det som sker är ett led i hans seger. Det ser vi när vi läser nästa vers.

Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].

Jesus det är konungarnas konung och herrarnas herre. Det är en viktig punkt att ha med sig, mitt i vreden, mitt i detta som ser ut som ett nederlag, regerar Jesus. Han är vår kung, det är han som har makten också i denna svåra tid, och han kommer att segra.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar