tisdag 17 maj 2016

Vår framtid 3
Gud straffar de som går mot Jerusalem och Israel

Det här tillståndet som vi har idag, när hela världen går mot Israel, det leder till att Guds vrede drabbar, Gud straffar de som går mot Israel. De som försöker att stoppa Guds plan med sitt folk.


Sak 12:4.  På den dagen [tiden] säger Jesus [Jashve] slår jag alla hästar med okunnighet [bestörtning, oskuld], och dess kusk med vanvett, men över Juda hus är mina ögon klarsynta, och alla folkens hästar slår jag med blindhet.

Och vi ser här hur Gud tar tag i det här och hur styrkorna som vill angripa Israel och Jerusalem tappar sanns och måtta. Och det är något vi ser just nu. Samtidigt som vi ser att Israel med Guds stöd har klarsyn och står emot angreppen.

Sak 12:5.  Och Juda* hövdingar säger i sina hjärtan: För mig är Jerusalems invånare styrka, genom Guds son folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot Gud].
{*Juda = firad, prisad, vördad, dyrkad}

Och det är Israels Gud Jashve som gör det här. Det är han som är med Judarna i deras kamp. Och Jashve var ju den som Jesus var när han kom. Det är alltså Jesus själv som står bakom det här.

Sak 12:6.  På den dagen sätter han Juda hövdingar som elds skålar bland veden [i träden] och som flammor i en kärve, och de skall sluka alla folken runt omkring, till höger och till vänster, och man slår sig ner i Jerusalem som även framöver skall ligga där Jerusalem ligger.

Ja, det försvar som Israel har skall vara förödande för varje angripare. Och Jerusalem skall vara Judarnas för all framtid. Och det är just det Jerusalem som ligger där det alltid har legat.

Här ser vi det alltså tydligt att det är Israel som skall vinna och de skall ha sitt land. Och de skall ha Jerusalem.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar