torsdag 5 maj 2016

Kristi himmelsfärds dag
160505

Idag är det Kristihimmelsfärdsdag och då får vi läsa om Jesu himmelsfärd.


Apg 1:3. Och som själv levande visar han sig själv, efter sitt lidande, i många tecken, genom att han låter sig ses i 40 dagar av dem, och han talar om Guds rike.
Apg 1:4. Och när han var tillsammans med dem anbefallde han dem att inte gå bort från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], utan att vänta på min fars löfte, som ni har hört.
Apg 1:5. För Johannes [han ger nåd] han döpte ju med vatten, men ni kommer att döpas i Helig Ande, nu efter få dagar [efter inte många av dessa dager].
Apg 1:6. Och när de var tillsammans frågade de honom verkligen: Jesus [Herren, Jashve] är det i dessa tider du återupprättar riket åt Israel.
Apg 1:7. Men han svarar dem då: Det är inte er sak att veta tider, den tid som fadern fastställer, i sin egen auktoritet [makt, kompetens, frihet].
Apg 1:8. Men ni kommer att motta kraft när den Helige Ander kommer över er och ni kommer att bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judéen och Samarien [vakt station] och till Jordens [värdens] yttersta plats.
Apg 1:9. Och det här säger han, medan de ser på och sedan lyfter en sky [moln] upp honom och tar upp honom bort från deras ögon.
Apg 1:10. Och medan de tittade intensivt, for han till himlen, och se två män hade stått vid sidan av dem i vita [strålande] kläder.
Apg 1:11. Och dessa säger då: Män från Galileen, varför har ni tittat mot himlen, Jesus som har tagits upp [mottagits] från er till himlen, på det här sättet, han kommer att komma tillbaka [framträda åter igen] på liknande sätt som ni sett honom, när han reser till himlen.


Karl Håkan

1 kommentar:

  1. Idag är det Kristihimmelsfärds dag men likafullt var det ingen aktivitet i vår Kyrka. Det är konstigt att man inte har möte på Kristna högtider

    SvaraRadera