söndag 8 maj 2016

Kyrkans undergång 45, Sammanfattning
Kyrkan sluter sig i sig själv

Kyrkan kommer mer och mer att sluta sig i sig själv. Att bli självupptagen och tappa kontakten med verkligheten. Det blir en sjuk Kyrka som inte förmår att vara Guds redskap för att frälsa världen.


Vi ser det i berättelsen om Jona, att han gick ut ur Nineve och byggde ett Tabernakel, ett tält att vara i. Precis som dagens kristna sitter i sina kyrkor.


Vi ser det också i berättelsen om Babels Torn där de går iväg till en gemensam plats en dal, en andligt låg plats.


Det är märkligt men Kyrkan blir inte glad när Världen omvänder sig och får nåd hos Gud. Det ser vi också i berättelsen om Jona. Slutsatsen blir att Kyrkan har sin uppfattning hur det skall ske en omvändelse och när det inte sker så, tappar, man tron på det Gud gör. Man ser inte med Guds ögon längre.


Kyrkan blir t o m full av gift. Det kan vi också läsa om i berättelsen om Jona. Det blir Andligt gift i Kyrkan


Vi kan se att denna slutna Kyrka inte längre är den frälsande Kraft Gud vill ha utan att den är förvirrad och att ingen kommer till Tro längre när Guds vrede gjuts ut över världen i Upp 15:5 – 16:21. Och det är den tid vi lever i idag, och här i västvärlden kan vi se hur det är, det är just så här nu. Kyrkan är förvirrad och nästan ingen kommer till tro.



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar