lördag 7 maj 2016

Kyrkans undergång 44 Sammanfattning
Den Stora Kyrkan är ett monster som går fel väg

Vi har nu gått igenom en hel mängd bibelord som talar om hur det skall finnas en stor Kyrka. En Stor Kyrka som behärskar tillvaron och som inte bara har Jesus. En Kyrka som skall vara otrogen, som har annat vi sidan om.


Den här Kyrkan skall vara en fortsättning på Romarriket och den skall vara fram till våra dagar. Och tittar man så ser man att det här i många stycken stämmer med den Katolska Kyrkan.

Men man ser också att den här andan skall följa med över till de andra Kyrkorna som kommer ur den katolska.

Men Gud skall krossa den här Kyrkan och sprida Evangelium över hela Världen. För alla skall bli frälsta, det är Guds mål.

Och här följer nu några olika avsnitt där vi har grupperat om de tidigare artiklarna så att vi mer ser det samlat i de olika delhändelserna.

Det finns många bibelord som handlar om denna stora Kyrka som skall dominera Kristenheten och redan i 1 Mos 1: 21 kan vi läsa om den, och den beskrivs där som ett havsmonster.  


Den stora Kyrkan skall vara en falsk Kyrka som inte har Jesus främst.


Den stora Kyrkan blir en fortsättning på Romarriket. Den går Världens väg. Fortsättningen på Romarriket var den Romersk Katolska Kyrkan.


Och den här kyrkan är också kopplad till Vilddjuret och vår tid med de 10 staterna. Det som var Kolonialstaterna som behärskade värden i början av 1900 talet


Men vi ser Kyrkans uppgift I berättelsen om Jona och Nineve, Den är att predika så att världen omvänder sig. Och det är en intressant tanke att fast Kyrkan inte är perfekt så kommer Evangeliet ut.


Vi ser hur kyrkan är fel på det också I den sista kyrkan Laodicea. Den går också världens väg och fast den är demokratisk så fungerar det inte.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar