söndag 11 juni 2017

Det är Jesus som samlar Israels folk, de som varit som i fängelsehålor



Israels folk samlas. Jesus samlar dem. Han är deras styrka.

Jes 24:21.  Och det sker på den dagen att Jesus [Jashve] samlar höjdens skara [armé] i höjden, och mot markens konungar på marken.
Jes 24:22.  Och de samlas, jag samlar de fångna upp ur fängelsehålan och de stänger låset och i många dagar samlas [vårdas] de.

Ja, Jesus samlar Israels folk. De är hans folk. Och han samlar dem mot de som har behärskat det land som var Israels.


Ja de som var under förbannelsen. Israels folk som liksom satt i fängelse, i fängelsehålor, gripna av den ondska som kommer ur ett liv fjärran från Guds vilja. Dem samlar Jesus igen och tiden i förtryck är förbi. Nu ska Gud föra dem rätt och frälsa dem.

Och vi ser att Gud kallar dem för höjdens skara. Så värdefulla har de alltså blivit i Guds ögon, för de är han redskap i denna tid.

Det är det vi ser idag. När Israels folk samlas igen och får sitt land. Och när Jesus är med dem och ger dem seger över de som har behärskat deras land i nära 2000 år.

I vers 21 har vi likheten med Upp 19:11 – 16. Jesu slutliga seger när han kommer med sin skara i höjden. Det är intressant att se att den här versen i Jesaja kanske är den som ska ge oss förklaringen till det så står där.

Skaran i höjden är Jesu folk, och det är ju Israel. Det är de som kommer och kämpar och som Jesus samlar.

Och så har vi ju alla Kristna som kommer till hjälp. Och de ingår också i den här versen, när de kommer Israel till hjälp. Ja Jesus förenar och han ska ge seger för Israel och för oss Kristna, det är han och hans försoning som ska göra det här.

Här är ordet i Upp 19: 11 - 14 så att vi kan se parallellen:

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Det vi ser här som inte står i Jesaja det är hur Jesus har lidit och dött. Det står ju att hans kläder är doppade i blod. Det var hans offerdöd. Men också den saken ska Israel erkänna. Det hittar vi i andra versar i Profetiorna.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar