tisdag 20 juni 2017

Ändetiden 112,
Födslovåndorna på vägen till Guds rike



Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27.

Vi har nu kommit till ett avsnitt som handlar om födslovåndorna. Och vi ser att det som föds det är Ande. Det kommer alltså inte att vara ett smärtfritt skeende det vi ser idag i vår värld, detta hur Jesus upprättar Israel och frälser världen, utan som när en kvinna föder.

Jes 26:17.  Som havande hon nalkas att föda, hon har värk, hon skriker, genom att han förde fram henne, därför att vi var inför dig [av ditt ansikte, under din närvaro] Jesus [Jashve].
Jes 26:18.  Vi har fött, vi har haft födslovånda, alltså har vi fött ande, din seger [frälsning], som inte har gjorts på jorden [landet, marken], och jordens [landets, markens] innevånare förgås inte.


Man kan likna det Israel går igenom för födslovånda och det är Jesus som fört fram dem och det är inför honom de gör det här. Det de föder är anden, Jesus Ande, och det är genom att anden föds, som jordens innevånare inte förgås.

Anden föll ju som bekant redan i Jerusalem på Pingstdagen för snart 2000 år sedan. Men här ska vi alltså se ytterligare en uppfyllelse av Ande och på en ännu högre nivå, hela jorden ska uppfyllas.

Och det är genom Anden som Jesus upprättar Israel. Uppfyller det löfte som Gud gav Abraham och färderna. Och den Ande som föds det är Jesus Ande, Jesu seger, och det är inte något normalt jordiskt utan det är himmelskt, Gudomligt, från ovan.

Det är det här Gud har velat i alla tider. Det är här människan finns, Guds människa som han ha skapat, som har evigt liv och består och som är lika honom, som vi kan läsa om i 1 Mos 1: 26 - 27.

1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
1 Mos 1:28 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Här ser vi hur Gud fullbordar sitt skaparverk och det är alltså dit vi ska komma. När hela Jorden blir uppfylld av människor som går Guds väg. Och snart är vi alltså där.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar