fredag 9 juni 2017

Prisa Jesus, Israels folk skall inte utplånas



Här i texten möter vi åter löftet som Gud också gav till Kain, att ingen ska döda honom. Och det är Israels folk det gäller, och Israel finns idag återsamlade som folk idag efter 2000 år.

Jes 24:12.  Det som återstår i staden är ödelagt [ödeläggelse], men dödens port är tillintetgjord, [men den förkrossande stormen tillintetgörs].

Jes 24:13.  För det skall ske i landet [jorden, marken], bland folken, som när oliverna skördats [sakats ner], som när druvplockningen avslutats på vinodlingen.

Gud har lovat att Israel inte ska utplånas. Han har stängt dödens port, de ska överleva och inte bli tillintetgjorda. De ska få sitt land det är där de ska uppstå igen, och det ska bli en skördefest. För Guds löfte håller.

Jes 24:14.  Deras röst prisar, de jublar i Jesu [Jashve] majestät, de ropar alltid [från havet, i väster].
Jes 24:15.  Därför, ära Jesus [Jashve] i glädje, så att ni alltid är hos Jesus [Jashve], Israels Gud [i havsländerna, Jesus Israels Guds namn].

Glädjen är fantastisk över det Jesus gjort. Det är det som kommer att ske. Och Israel kommer att ta emot Jesus. Det är han som är livet och ger glädjen och räddningen undan förintelse.  

Det här kunde vi alltså läsa om redan i Bibelns 4 kapitel där berättelsen om Kain och Abel är just en profetia om hur Judarna skulle döda Jesus och bli fördrivna från sitt land för det. Men hur Gud ger Kain ett tecken som garanterar att ingen ska döda honom.

1 mos 4:14 <Trad:> Se, du har idag fördrivit mig bort från landets yta och från ditt ansikte. Jag får gömma mig och jag skall bli flykting och kringvandrande på jorden och alla som finner mig kommer att döda mig.
1 mos 4:15 <Trad:> Och Jashve sade till honom: Det är ordnat för alla som dödar Kain skall bli sjufalt hämnade, och Jashve satte ett tecken så att de inte skulle slå ihjäl honom.

På samma sätt som Gud redan här lovade Kain att ha skulle överleva så har alltså Israels folk fått se detta Guds löfte uppfyllt och idag är de alltså åter samlade i Landet, i Israels land.

Gud är den som håller sina profetior och löften.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar