fredag 16 juni 2017

Hedningarna kommer till tro därför att Jesus grep in och räddade Israel



Det är så det kommer att ske och det i våra dagar, när man ser hur Gud har samlat Israel och gett dem seger då kommer tron på Gud och då kommer tron på Jesus, att helt ta över världen.

Jes 25:3.  Därför, städernas kraftiga folk ärar dig, våldsamma [starka] hedningar [folk] lär känna [ser, fruktar] dig.

Jes 25:4.  För du var ett försvar för den fattige, ett försvar för den förtryckte tiggaren [den utblottade], en tillflykt från översvämningar, ett försvar mot ödeläggelse, för våldsamma [starka, tyranniska] andar [vindar] som strömmar mot staden [muren]
Jes 25:5.  Som ödeläggande av främlingarnas förödelse på Sion, du besegrar svärdet genom försvar [i skuggan], man sjunger mäktiga psalmer [han tuktar de tyranniska sångerna].

Och Hedningarna tar emot Jesus och lär känna honom. Städernas folk här i vers 3 syftar på dem som bor i Guds stad, det himmelska Jerusalem, det syftar på de som tar emot Jesus, det är alltså det som sker här.

Och i vers 4 ser man det sociala kallet som finns i Kristenheten. Att ta hand om den svage. Det är också något som den Kristna tron är känd för. Och det är det som gör att man kommer att ära Jesus, och alla på jorden kommer att lära känna honom.

Men det starkaste argumentet för att Jesus verkligen finns och agerar det är hans försvar av Israel. Han ödelägger de som vill föröda Sion. Han är den som kommer att vrids svärdet ur händerna på dem som försöker att utplåna Israel. Och han kommer att göra det så att det syns hur fantastisk han är.

Och hela världen kommer att ta emot Jesus, det är alltså det tillstånd som kommer när Jesus har segrat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar