torsdag 15 juni 2017

Ändetiden 107,
Jesu frälsning är för evigt



Jesu frälsning utplånar döden. Mänskligheten ska inte längre utplånas, nej den ska leva för Evigt. Och Livet i Jesus är liv, det är inte död. Det är det eviga livet för alla som vi får uppleva i Jesus, ett liv utan ände.

Jes 25:8.  Han utplånar döden för evigt, och Herren Jesus [Jashve] tar bort gråten från alla ansikten och hans folks förakt [skam, förtal] tar han bort från hela jorden [landet, marken], för Jesus [Jashve] har talat.
Jes 25:9.  Och man säger på den dagen: Se honom, vår Gud, han samlar oss till sig och låter frälsa oss, denne Jesus [Jashve], han samlar oss till sig med glädje och med glädje är vi frälsta [räddade].


Döden är utplånad och Jesus samlar och frälser oss. Ja detta hemska som finns idag i tillvaron, det tar Jesus bort. I hans namn blir vi fria. Vi får leva. Vi får växa. Jesus är vårt liv.

Det är han som blir vår glädje, för han gjorde det ingen annan klarade av.

Jes 25:10.  För Jesu [Jashves] hand är [bor, vilar] på detta berg, och han trampar sönder Moab, han tar bort dem, som om man lät trampa ner halm i dyngan.

De som försöker stopp det här de trampar Jesus ner. De försvinner i dyngan.

Jes 25:11.  Och han breder ut sina händer tätt inpå dem, såsom han spred ut och förde ner till fördärvet [gropen], och ödmjukade sitt stolta folk, jag förökar deras kraft [händer].
Jes 25:12.  Och dina murar är en stark tillflykt, sänkta, ödmjukade, vidrörda till marken, ända till stoftet för evigt. [Och han avslutar dina försvarsmurar, han låter sänka, han låter ödmjuka, han låter slå ner till jorden, till stoftet för alltid.]

Jesus är med sitt folk som nu är ödmjukat. Deras skydd är inte längre stolthet, utan en styrka som ligger i ödmjukhet, och det är för evigt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar