torsdag 22 juni 2017

Ändetiden 114,
Jesu Dom och Sanning


Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27.

Här ser vi domen. Det är Jesus som fastställer straffet och alla hemskheter som begåtts kommer i dagen. De som dödats syns nu. Och Straffet, Vreden ska komma, men den har sin tid och tar slut.

Jes 26:20.  Gå mitt folk, gå in i era innersta rum [kammare] och stäng era dörrar om er, göm er för ett litet ögonblick, tills vreden har gått förbi.
Jes 26:21.  För se Jesus [Jashve] går ut från sin plats till att fastställa straff för de boende [utpeka synden som finns] på jorden [landet, marken] och jorden [landet, marken] uppenbarar sitt blod och täcker inte mera över sina dödade [massakrerade].


När allt det här sker som beskrivs i ”Sång i Juda land”. Alltså när Judarna får sitt land, och Jesus ska frälsa världen, då kommer också Guds vrede, Guds dom, över dem som inte går hans väg, och Jesus skall komma med sitt straff för de som bor på jorden, och vi ser att jorden inte mera skall dölja det onda som gjorts utan de döda skall bli uppenbara.

Ondskan skall synas.

Och vi ser att vi kristna uppmanas att hålla oss undan, att gömma oss. Det är intressant för det känns frustrerande idag att se all ondska breda ut sig i samhället och all skit som kommer ur det. Men Gud att vänta, för vreden ska gå förbi. Så är det.

Och vi ser att det är vår tid som beskrivs. Det är idag som allt syns för alla, som allt är uppenbart i Massmedia Samhället, på Internet, i TV, Det går inte att smita undan och förse sig längre. De som gör orättfärdighet, och som har gjort orättfärdighet, blir avslöjade, de blir dömda. Det är så Jesus vill ha det. Då blir allt slutligen som han vill.

Det är en intressant tid vi lever i nu, men den dom som går fram över världen just nu, ska gå över, och till dess ska vi alltså som Kristna hålla oss lugna. Gå in i vårt innersta rum och ta det lugnt, för Jesus ska rädda världen till slut, det här som vi ser nu är alltså bara ett steg på vägen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar