måndag 19 juni 2017

Ändetiden 111,
Alla folk inkluderas i Jesu frälsning



Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27.

De som går mot Guds väg förgås. De som försöker stoppa Judarna, straffas. Och Israels land utvidgas. Också hedningarna är med i Guds frälsning. Ja, alla folk.

Jesu fiender förgås

Jes 26:14.  De döda blir inte åter levande, de döda hämnas inte, för du straffade [befallde, övervakade] och du ödelade dem och alla deras minnen förgås.


Här talas det om Jesu fiender, det ser vi i vers 12, och det är alltså de som bekämpat tron på Gud och Jesus, de som arbetat emot Judarna. Dem har Gud satt på plats. De som gått den ondes ärende, dödens, ärende, har Gud slagit ner. De är för alltid nerslagna, utplånade, motståndet och kampen kommer inte igen, de är döda. Segern som Gud har gett Judarna, och de som tror på Jesus, är för evigt.

Hedningarna inkluderas i Guds frälsning

Jes 26:15.  Jesus [Jashve], du utvidgade [ökade] till hedningarna [folket], till hedningar [folk] utvidgade du, du var överflödande, du utvidgade alla landets [jordens, markens] gränser.

Israels land kommer att utvidgas, det är Guds vilja, Hedningarna kommer att inkluderas, det ser vi här. Ja alla folk ska vara med. Och den strävan som vi ser idag att utplåna Israel blir alltså tvärs om. Det kommer att utvidgas, och hela jorden kommer att gå för Jesus och Israels Gud.

Jes 26:16.  Jesus [Jashve], i problemen [ångesten] finns din omsorg, utstött [förtryckt], viskande en bön, din ledning [kontroll, undervisning] är för dem.

Jesus leder genom problemen och hans omsorg finns alltid där. Och vi får alltid gå till Jesus i bön och han hör oss och leder oss rätt i livet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar