lördag 3 juni 2017

Fler lagar ökar brottsligheten
170603


Ja så bakvänt är det faktiskt. Ju fler och ju mer precisa lagar ju mer frodas brottsligheten. 

Och det beror på att det är de hederliga människorna som strävar efter att följa lagen. Det är de som alltså blir begränsade av okynnes förbud. Av kadaver disciplin i lagar etc.

Medan brottslingarna skiter i allt ihop och blir där med de som vinner. Folk får gå till brottsligheten, gå den vägen för att få något gjort. Ja så bakvänt blir det.


Och det här är något som många känner till i vårt samhälle. Man har sett det gång på gång. Hur ligorna skapar sin egen värld där Lagens långa arm inte kommer in.

Och gång på gång ser vi hur hederliga människor börja sväva på marginalen när lagarna blir för stränga. När gränsen för det som känns rätt passeras. Och det gör den i dagens samhälle gång på gång.

Och då har vi en till som är brottsling. Som valt brottets bana. Som avtrubbats i sin strävan att alltid göra rätt. Att alltid följa lagar och förordningar.

När lagar och förordningen blir vettlösa då struntar folk i dem och de tappar sin kraft. Och vad värre är, man vänjer folk att bryta mot lagen.

Jesus hjälp oss i vårt bakvända samhälle. Hjälp oss så vi får lagar som är rimliga och som skapar ett hederligt samhälle. Inte dessa pennalist lagar som vi har idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar