lördag 24 juni 2017

Ändetiden 116,
Det finns inget Uppryckande här heller



Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27. Det är en intressant sång som berättar vad som ska hända i ändens tid.

Här skulle uppryckandet stått, att Jesus ska rycka sina trogna upp till himlen, det som många talar om skall föregå Vreden, men vi ser det inte. Där står i stället att vi ska sluta oss inom oss själva, gå in i vår kammare, tills Vreden är över.

Jes 26:20.  Gå mitt folk, gå in i era innersta rum [kammare] och stäng era dörrar om er, göm er för ett litet ögonblick, tills vreden har gått förbi.
Jes 26:21.  För se Jesus [Jashve] går ut från sin plats till att fastställa straff för de boende [utpeka synden som finns] på jorden [landet, marken] och jorden [landet, marken] uppenbarar sitt blod och täcker inte mera över sina dödade [massakrerade].


I 1 Tes 4:16 – 17 kan vi läsa om uppryckandet, och många är de som hävdar att det är fråga om ett fysiskt uppryckande och att det ska komma före Vreden, före Vedermödan.

Om det ska vara ett uppryckande då borde vi hitta det på många andra ställen i Bibeln och vi borde se det i de olika berättelser om ändens tid som finns och där vi tittat på flera av dem. Men det är svårt att se uppryckandet där.

Ja, det skulle t ex stå här också i Jes 26:20 - 21. Men det står alltså inte här. I stället står att vi ska gå in i vårt innersta rum, att vi ska stänga dörren att vi ska gömma oss, sluta oss inom oss själva. Tills vreden är över.

Och eftersom Vreden redan har börjat som vi skrev i ett tidigare avsnitt så borde ju då uppryckandet redan varit. Men det har det bevisligen inte.

Alltså står den här uppmaningen kvar till oss kristna, att vi ska vara noga med att vara med oss själva inför Gud i denna tid. Inte beblanda oss med världen och bli som världen. Vi ska ha kvar vår tro.

Och det är något i det här som är allvarligt i vår tid och det är våra barn. De har tagits ifrån oss. De är inte med oss i kammaren. De sitter i våra moderna skolor och lär sig att Jesus inte finns. Att den Kristna tron är inget vi ska ha.

Det här är hemskt vi borde ha våra barn med oss i kammaren. Lära dem att Jesus är Herre, det är han som regerar, det är han som frälser, men det kan vi inte i Sverige, vi måste sända barnen till skolan och den är idag Ateistiskt.

Gud hjälpe oss.

Hur blir det då blir det inget uppryckande.

Ja jag har inget mandat att säga att det inte blir. Det är Gud som vet, han som håller i taktpinnen och vet vad som ska hända exakt.

Men en sak kan man konstatera att för att få vara med om det blir ett uppryckande måste man inte tro på uppryckandet. Nej det spelar ingen roll om man förstår det här heller inte. Nej det man ska tro på är Jesus. Man ska ha Jesus i hjärtat. Och blir det då ett uppryckande då tar han oss med. Så enkelt är det.

Karl Håkan

PS: för den som är intresserad har vi konstaterat att också i andra berättelser om ändens tid saknas uppryckandet och det är så i t ex

Sak 2 som finns under länken:


Berättelsen om Noa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar