torsdag 29 juni 2017

Systemdumheter i dagens samhälle
170629


Dagens olika system begränsar våra liv. De är inte flexibla.

För några dagar sedan köpte vi en ny TV och den kunde anslutas till Internet. Wao tänkte jag. Nu kan man Surfa på TV. Men inte. Nej, det man kunde göra var att ladda ner någon av deras appar och titta på Youtube och liknande. Men ett generellt Surfprogram fanns inte.

Liknande med Android i Telefonerna. När det kom tänkt jag. Wao, nu får vi äntligen en kraftfull konkurrent till Windows. Men inte. I Android kan man inte ha mappar. I Android kan man inte effektivt jobba med Word och Excel.


Varför uppstår det här. Varför finns inge total strävan att göra saker tillgängliga. Vill man inte att vi ska ha det för lätt. Att saker ska vara för öppna.

Då kanske vi inte köper alla deras prylar.

Eller är det för att man vill kunna spionera på oss. Windows t ex får inte tappa sitt grepp över datorerna. För då kan inte CIA granska vad alla i världen gör på sina datorer.

Det är som med Musik. Idag är det OK att lyssna på musik på nätet. Men inte att ladda ner den i sin dator. Det är förbjudet. Då ska man betala. Återigen detta konstiga tänkande.

Men man ser det gemensamma. Vi som enskilda får inte bli för starka. Vi ska vara kontrollerade och vi ska betala.


Jesus hjälp oss i denna kommersialismens värld. Låt oss får ditt öppna och sanna samhälle, med din kärlek, din frid, och din frihet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar