torsdag 29 juni 2017

Ändetiden 121,
Jerusalem en Berusningens Kalk för alla folk


Vi ska nu titta på Sak 12. Här har vi ett stycke som innehåller många verser man brukar citera och referera till i bibeln, när det gäller Israel och änden.

Vi har i vers 2 att Jerusalem skall bli en Berusningens Kalk för alla folk runt omkring, och det är det vi ser just nu.

Vi har vers 10 att Jesus skall utgjuta en Nådens och Bönens ande över Israel och de skall se upp till honom som de stuckit,

Och de skall sörja över honom som över ende sonen, en profetia om när Israel tar emot Jesus.

Så hela det här Kapitlet är väldigt intressant. Men vi ska börja och titta på Citaten om Berusningens Bägare, eller som man ofta hör berusningens Kalk.

Sak 12:1.  Från Jesu [Jashves] ord riktat till Israel, Jesus [Jashve], han som sträckte ut himlen och grundade jorden och formade människans [Adams] ande i deras inre, säger:
Sak 12:2.  Se, jag sätter Jerusalem som en berusningens [fruktansvärt omskakande] bägare, för alla folk runt omkring, och också över Juda blir det så, i försvaret [belägringen] av Jerusalem.
Sak 12:3.  Och det sker i de dagarna att jag göra Jerusalem till en betungande sten åt alla folk, en delad börda som de vill dela [de delar] och som erbjuds till landets [jordens, traktens] hedningar [folk].


Det är det här vi ser idag. Vi ser hur Jerusalem är som en berusning för alla folk. De ska blanda sig i. Men det blir inget av det.

Ja det är som en tung sten som man skadar sig på när man försöker lyfta. Det går inte. Och vi ser idag hur den ene efter den andra försökt utan resultat. Det blir bara värre.

Vi kan titta på FN som har utfärdat flera resolutioner mot Israel än mot något annat land. Och fast det finns länder som Nord Korea mm så har de inte fått ens en bråkdel av negativa resolutioner mot sig.

Och här i Sverige ser vi Margot Wahlström blanda sig i det här genom att ge status av egen stat till de Araber som kallar sig Palestinier och som vill ha Jerusalem till sin Huvudstad, för att på så vis hindar Judarna.

Så mer och mer ser vi att de här orden går i uppfyllelse, idag. Vi är mitt i det här. Och vi ser hur de som försöker skadar sig.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar