onsdag 28 juni 2017

Ändetiden 120,
Det viktiga i Ändetiden



Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27. Det är en intressant sång som berättar vad som ska hända i ändens tid.

Här på slutet av Sång i Juda land ser vi hur Gud understryker vissa delar för att de är viktiga.

Jes 27:7.  De som slog, lät han slå sårade, liksom de som dödade, lät han döda till döds.
Jes 27:8.  Du försvarar [tillrättavisar] henne genom prövning och i förkastelse, stoppande [mullrande] med din kraftiga [hårda] ande i förgångna tider.
Jes 27:9.  För i detta försonar han Jakobs synd och alla resultaten av deras synd tar han bort, genom att sätta dit alla stenar i altaret, stenar som spridits ut och tagits bort, inte är han avundsjuk för Aserorna och sol pelarna.


Det vi ser här är att Gud understryker att han kommer att hämnas, De som gjort ont kommer att få igen det.

Han kommer också att vara Israels försvar.

Och han kommer att samla alla som tillhör Israel. Alla de olika stammarna skall återställas. På samma sätt som vi läser att alla stenar skall sättas på plats i Altaret. Det kan ju tyckas lite konstigt idag eftersom man inte vet var alla finns längre. Många stammar har försvunnit.

Men genom att också Hedningarna, vi som inte är Judar får vara med så finns ju den här delen. För de försvunna stammarna de finns här hos oss. Hos vi som inte är Judar.

Så även om man inte lyckas identifiera alla stammar idag, så är de alltså ände med genom att hela världen har blivit frälst genom Jesus.


Jes 27:10.  För den befästa [gyllene] staden var [är] övergiven, bostäderna var [är] tömda och lämnade, som en öken, där betar unga kalvar, och vilar där, och äter hennes grenar.
Jes 27:11.  När dess grenar [skörd] har torkat, bryter kvinnor dem, de kom för att elda [lysa] med dem, för det är ett folk utan kunskap, därför må han förbarma [inte förbarma] sig han som gjort dem och danat dem, han må ge [inte ge] nåd.

Israels land och folk var övergivet, var förtorkat, Och landet var också övergivet och förtorkat.

Men Jesus förbarmade sig över dem och gav dem nåd.

Jes 27:12.  Och det sker på den dagen att Jesus [Jashve] inbärgar från den strömmande floden till Egyptens bäck och samlar Israels barn en och en.
Jes 27:13.  Och det sker på den dagen att han blåser i en stor shofar [horn, basun] och de kommer de förlorade i Assyriens land och de fördrivna i Egyptens land, och de tillber Jesus [Jashve] på det heliga berget i Jerusalem.

den dagen som Gud har bestämt, den dagen när han låter blåsa i basun, då sker det här då kommer Israels folk, till sitt land och de samlas i Jerusalem. Det är det Gud bestämt.

Och idag kan vi se det här inför våra ögon. Hur Israel har upprättats och hur Judarna strömmar hem till sitt land.

Och det är märkligt att se de problem som är kring Jerusalem. Men Gud har lovat och då håller han så Israel ska få sitt Jerusalem. Och det är det som en gång var Jerusalem. Alltså Gamla staden med Tempelplatsen.

Och Gud kommer att också fullfölja den här sista delen när Israel får hela sitt land inklusive Tempelplatsen utan problem, och utan motsättningar.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar