tisdag 13 juni 2017

Förbud, Förbud, Förbud
170613 

Hela vårt land styrs av förbud. Vad man inte får göra. Det är en förlamande stämning. Snart är allt vettigt förbjudet.

Och ändå har vi mera kunskap idag än någonsin. Och tillgängligheten på kunskap är enorm. Men vi får inte använda den. I stället ska vi låta fyrkantiga lagar styra vårt beteende.

Samhället slår oss med förbud för att göra oss underdåniga. Underdåniga människor blir passiva, tar inget initiativ. Vi ska bara foga oss.


Är det lärarinnesamhället som tagit, över. Det samhälle man mötte i Småskolan när man fick lära sig att skriva bokstäverna. Jag minns än hur man fick underkänt på sidan man skrivit och fick skriva om hela sidan. Det var hemskt.

Idag skriver jag på dator. Det var ingen mening med att sitta där och träla och så är det idag också. Alla dessa lagar gör inget bättre, de tar bara bort glädjen. Tar bara bort friden.

Och dessutom lär de oss att bryta mot lagen. För lagarna är så gjorda att det är omöjligt att klarar alla detaljer i dem.

Och om man nu ändå bryter mot lagen kan man ju bryta mot allt i den. Och så har vi det samhälle vi har idag. Ett samhälle av brottslingar.


Jesus hjälp oss!! Vi vill ha ditt samhälle, ett samhälle med ärlighet, ett samhälle med frid, som vill oss väl, och litar på oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar