onsdag 14 juni 2017

Jesu festmåltid, han blir konung över alla folk


Det Jesus skapar är som en festmåltid, som en Bröllopsmåltid med härliga rätter. Jesus är frälsningen också för Hedningarna.

Jes 25:6.  Och skarornas [församlingarnas] Jesus [Jashve Sebaot] gör för alla folken på berget det här. Ett överflödande gästabud, ett gästabud med vällagrat vin, rikt, levande [återupplivande], vällagrat vin som renats.


Och Jesus ger alla folk en festmåltid, där vi får dricka glädjens vin. Här ser vi Jesu bröllopsmåltid för alla folk som tagit emot honom. Och vi ser att det är för folken på berget. Det är den fasta tron i Jesus, den fasta klippan.

Jes 25:7.  Och han förtär på detta berg, ansiktets slöja, och den smorde skall absolut smörjas till konung [smörjelsen skall absolut hällas ut, täckelset som är utgjutet] över alla hedningar.

Slöjan som gjort att alla inte ser verkligheten och ser Jesus. Den slöjan avlägsnas, och Jesus blir konung över alla Hedningar, ja över alla folk.

Här har vi åter det som vi kan läsa i Joh 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är för att frälsa världen som Jesus kom. Och han ska frälsa världen genom att alla tar emot honom.

Det är festmåltiden. Och den omfattar alltså både Judar och Hedningar. Alltså alla i världen.

Och att det är en festmåltid vi ser det märker vi redan, när vi ser vår tid och det som var för några hundra år sedan. Det är en fantastisk välsignelse Jesus har gett oss redan.

Utvecklingen har varit enorm, som världen fått uppleva nu i kraft av Jesus och hans Evangelium som har predikats över hela världen. Och det har lätt till en exceptionell välsignelse och välstånd.

Och ändå är vi inte framme än, vid den fulla uppenbarelsen av Jesus och hans festmåltid.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar