lördag 17 juni 2017

Jes 26 – 27, Sång i Juda land


Det här är en sång som Judarna kommer att sjunga när Gud slutligen har frälst dem och de har tagit emot Jesus, och när de Hednakristna står tillsammans med Judarna och är ett stöd för dem.

Den är därför intressant för den visar hur det kommer att bli när Jesus frälsar Israel, den tid vi nu är på väg in i och har kommit till.

Jes 26:1.  På den dagen sjunger man denna sång i Juda land [jord, mark]: En kraftig stad är hans frälsning för oss, den har murar och styrka [armé, vall].




Jes 26:2.  Öppna portarna [dörrarna], och må de rättfärdiga hedningarna [folket] föras fram, det fasta [kunniga, talrika] skyddet.

I den här versen ser vi att de Hednakristna är ett starkt stöd för Judarna och att de accepterar och tar emot dem.

Jes 26:3.  Stödet skyddar, din frid och välgång skyddar, för i dig är säkerhet.
Jes 26:4.  Lita på Jesus för evigt, för Jesus [Jashve], Jesus [Jashve], är klippan för evigt.

Här ser vi hur Jesus är med Israel och här har vi åter ett bibelställe som knyter ihop klippa med en fast tro som fungerar. En grund som håller att stå på.


Jes 26:5.  För han har låtit sänka ner innevånarna från den upphöjda staden, han låter ödmjuka [sänka] och förnedra den ända till marken [jorden, landet], plåga den ända till stoftet.
Jes 26:6.  De ödmjukas fotsteg, de fattigas sak [gång, slag], trampar ner dem [den].

Judarna har ödmjukats under förtrycket i förskingringen. Och nu när de är tillbaka har de med sig, och har lärt sig, ödmjukhet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar