fredag 23 juni 2017

Ändetiden 115,
Gå in i kammaren tills vreden är över



Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27. Det är en intressant sång som berättar vad som ska hända i ändens tid.

Här i vers 20 har vi en uppmaning som är lite förvånande. Där står att vi ska gå in i vår kammare när Jesu vrede verkar. Ja, tills vreden har gått förbi.

Jes 26:20.  Gå mitt folk, gå in i era innersta rum [kammare] och stäng era dörrar om er, göm er för ett litet ögonblick, tills vreden har gått förbi.
Jes 26:21.  För se Jesus [Jashve] går ut från sin plats till att fastställa straff för de boende [utpeka synden som finns] på jorden [landet, marken] och jorden [landet, marken] uppenbarar sitt blod och täcker inte mera över sina dödade [massakrerade].


Jesus ska fastställa straff. Det ska komma Guds vrede över de människor som går mot Gud.

Men vad ska vi som tror, då göra. Vi har ju följt Jesus.

Jo vi ska gå in i vår kammare, vårt innersta rum och stänga om oss. Det är det vi kan läsa i vers 20. Och där ska vi stanna och vänta tills vreden har gått över. Tills Guds straff är verkställt.

Det här är ett lite förvånande ord för man hör ofta hur vi ska gå ut och predika och inte sitta i våra Kyrkor. Men här ser vi alltså motsatsen och det är det som gäller när Guds vrede verkar. Och det är faktiskt nu.

Nu är vi inne i vredens tid. Och det såg vi i förra avsnittet att vi var där. Där när de dödas blod syns som det står i vers 21. När vårt modena samhälle avslöjar all orättfärdighet, och ondskan svara med det galna samhälle vi har idag.

Det finns mera om vreden i Bibeln och Upp 16 är ett kapitel som innehåller en beskrivning av vredens tid, om Guds vredesskålar, alltså den tid vi har nu.

Och man ser också där kopplingen till vår massmediala tid när man läser om de som står vid Glashavet i Upp 15:2. En symbol på vår tid där allt syns, hela världen syns på en gång, som vore den ett glas hav. Det här är något unikt och det visar just att vi är där, när vreden ska verka och verkar.

Tiden är hemsk men den går över och vi får vänta i våra kyrkor, i våra församlingar, i vår bönevrå. För det kommer att gå över och Jesus kommer att segra.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar