onsdag 7 juni 2017

Ändetiden 99,
Israels fiender samlar sig, men Israel tröskar sönder dem, för Jesus har vunnit över dem



Här i texten kan vi se det motstånd som Israel skall möte och som vi vet att det redan mött. Men Israel skall vinna. De skall gå fram över sina motståndare som om de tröskade, de ska fullständigt tröska sönder dem.

Mik 4:11.  Nu har många hedningar samlat sig mot dig, de säger: Hon hycklar [orenar], och man må se på Sion med våra ögon.
Mik 4:12.  Men de känner inte Jesu [Jashves] tankar, och inte har han låtit dem förstå sina råd, för han har samlat dem som kärvar till tröskplatsen.
Mik 4:13.  Stå upp och tröska dotter Sion för jag ger dig horn av järn, och jag ger dig klövar av koppar och du krossar de många folken, och jag låter döma [inviga] inför [till] Jesus [Jashve], han har vunnit över dem, och deras styrkor [arméer] inför [till] hela jordens Herre.
Mik 4:14.  Nu du må skörda, skörda dotter med skäran på våra höjder, med spiran slår han den som dömde Israel över kinderna.


Ja, Hedningarna har samlat sig mot Israel och de försöker vrida tänkandet till sin fördel, och vi ser här hur det speciellt är Jerusalem och Tempelplatsen som de vill åt. Sion är just Tempelplatsen och det är ju det vi ser idag, hur Arabsidan ljuger och säger att där aldrig ståt något tempel, och de vill att alla ska se på tillvaron med deras lögnaktiga ögon.

Men Jesus är sanningen och han svarar med sin kraft, och vi har sett hur Gud fullständigt låta Israel krossa sina fiender och tröska sönder dem som man tröskar säd.

Det är det vi har sett ett flertal gånger. När Israel blivit angripet. Det slutar med totalt kaos för deras fiender.

Gud är med Israel och han kommer att se till att de vinner varje gång, för Jesus har vunnit över alla sina Fiender redan. När Jesus dog och uppstod igen så vann han all makt och de som vill förstöra Israel de går den ondes väg och därför är de redan dömda. Och Jesus har redan vunnit över dem.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar