tisdag 6 juni 2017

Ändetiden 98,
Israel föds som ett barn, med smärta, som en kvinna föder


Israel har uppstått igen som nation. Det är en födelse med smärta. Och vi ser att det säger Gud här att det skulle bli.  Och det kommer det fortsatt att bli. Det kommer att vara som en kvinna som föder. Det ska ske med smärta. Men det ska ske. Israel ska få fred och hela sitt land.

Mik 4:9.  Varför ropar du nu och gråter, konungen finns inte i dig, inte heller din misslyckade rådgivare, för du har låtit smärtan gripa dig som en födande.  
Mik 4:10.  Bryt igenom, för fram som en födande, för gå nu ut ur staden och du skall stanna på fältet och du skall komma ända till Babel där ni räddas, där förlossar Jesus [Jashve], för han kuvar dina fiender.


Jesus låter landet födas och han kuvar fienderna. Ja allt det som händer skall vara som när en kvinna föder. Och vi ser att det är så. Det är inte lätt. De är folk runt omkring som är emot dem.

Men Jesus ser till att det ska fungera. Han har lovat Israel deras land och han ser också till att de får det. Ingen kan ta det ifrån dem.

Vi känner till 1948 när Israel uppstod som nation. Vilken kamp det var. Men Gud gav dem seger. Och när de 1967 befriade hela det land som Gud lovat dem. Vilken övermäktig arme de besegrade, för Jesus var med dem och gav dem seger.

Och ännu har vi inte kommit dit Gud lovat med hela landet erkänt och i fred. Men det kommer för Guds profetia gäller.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar