lördag 24 juni 2017

Jesu ord om Islam
170624



Jesu ord om Islam kan vi faktiskt läsa i Bibeln. Vi ser dem i brevet till Tyatira, den 4:e av de 7 församlingarna i Uppenbarelseboken, det är en profetia om Islam. Och där ser vi alltså vad Jesus säger till Islam.

Det kan låta som en ovanlig och lite förvånande vinkling, men när man läser igenom brevet till Tyatira så ser man klart att det handlar om Islam och det kommer där i ordning också efter Pergamon som är den Katolska kyrkan och före Sardes som är Reformationskyrkorna.

Redan i början av brevet ser man att där finns en Profetissa som har ett väldigt negativt inflytande, precis som Profeten Muhammed, som kom med sin förödande lära och fördärvade stora delar av de områden som var Kristna.

Och vi kan också här se att Islam ska spela en roll i den tid vi är i idag, i ändens tid. Och det är den roll den faktiskt också spelar idag.
 
låt oss titta på verserna och se vad Jesus alltså tycker om Islam, Tyatira, i Upp 2:18 - 29

Upp 2:18. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Tyatira [fortsatt offer]. Så säger Guds son, han som har ögon som elds flammor och vars fötter liknar skinande koppar [brons]:

- Här ser vi hur Jesus betonar att han är Guds son, något som man inte erkänner inom Islam.

Upp 2:19. Jag vet dit slit och kärlek och tjänande och tro och din uthållighet och dina insatser, och de sista fler än de första.

- Islam är en gärningslära, precis som vi ser här, och det finns ingen försoning genom Jesus i Islam utan gärningarna är det som ska frälsa, och man måste vara uthållig.

Upp 2:20. Men jag har något mot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel [Baals flöde, ö-bon, utsöndrat skräp, svettiga strömmar], hon som säger att hon är profetissa för att undervisa och för att lura mina tjänare att bedriva hor [avgudadyrkan], och att äta avgudaoffer.

- Här i vers 20 har vi bilden på Profeten Muhammed, det är Profetissan Jesabel och vi ser den förödande påverkan han som grundare haft i Islam. Och det han förde in i det som då var den kristna världen, det var avgudadyrkan, och att låta sig fyllas med avgudar. Formuleringen att Jesabel sa sig vara Profetissa är också intressant, för Bibeln erkänner alltså inte Muhammed som profet utan refererar bara till att han själv sa det.

Upp 2:21. Och jag ger henne tid att ångra sig från sin otukt [avgudadyrkan] och verkligen omvända sig.
Upp 2:22. Se, jag kastar, henne på sängen, och de som horar med henne in i väldig plåga [nöd, förföljelse], om inte de omvänder sig från sina handlingar.

- Islam är en religion som är en plåga för sina utövare och vi börjar nu i väst se mer och mer av all elände och plåga som är i Islam för dess utövare.

Upp 2:23. Och hennes barn skall jag krossa och tillintetgöra [döda till döds] och alla församlingarna skall veta att jag är den som granskar njurar och hjärtan och jag skall ge åt er, var och en, efter era gärningar.

- Islam är en död religion. Och de som föds in i Islam föds in i något som är dött, där finns inget andligt liv.

Och det är en gärningslära, där alla ska dömas efter sina gärningar, och det finns inge försoning. För Jesu försoning tog Muhammed bort.

Upp 2:24. Men åt er säger jag och åt övriga i Tyatira [fortsatt offer] som inte har samma lära och som inte vet Satans djup som de säger, jag skall inte lägga mera börda på er.
Upp 2:25. Men bevara det du har, tills jag kommer.

- Men även inom Islam finns det tydligen folk som inte accepterar det Muhammed kom med, utan tar avstånd till det och lever som Gud vill. Och till dem har Gud inget att tilläga. Och vi kan se här att Islam ska fortsätta som den är fram till dess Jesus kommer.

Upp 2:26. Och den som segrar och den som bevarar [vaktar, håller] mina gärningar ända till slutet, till honom skall jag ge makt över folken [hedningarna, nationerna, stammarna].

- Här ser vi att Islam ska bli en mäktig religion som ska ta makt över folken som det står, och idag ser vi hur Islam går fram med makt också i vårt land.

Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.

- Och här ser vi det vi ser idag i Väst. Hur Islam går fram med sin Terror och slår i våra länder. För vi har blivit som kärl av ler, när vi övergett Jesus, och det är därför som Terrorn och Hotet har sådan effekt. Vi har ingen styrka i Jesus längre.

Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.

- Morgonstjärnan är den stjärna som ibland syns på himlen strax innan solen går upp.

Solens uppgång är Jesu tillkommelse och alltså ska Islam få tiden strax innan Jesus kommer. Det är det vi ser idag.

Upp 2:29. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna.

- Som vanligt gäller det att vara klarsynt. Att vara öppen för Jesu budskap i vår tid. Så att vi inte förvillas och låter oss fångas i Världens tänk, och inte ser farorna med Islam som kommer vällande in i vårt land idag.

Och då är det intressant att se att Jesus redan 600 år innan Muhammed kom, hade sitt budskap klart om Islam.

Vi möter också Järnstaven i Upp 19:15. En vers som handlar om de straff som Jesus ska genomföra när han kommer.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.

- Här står att Jesus ska valla folken med en Järnstav. Är det alltså Islam. Det var ju de som fick Järnstaven. Är alltså det vi ser idag runt omkring oss en del i upptakten till Jesu kommande, den vi ser här i Upp 19:11 – 21, och då är det vi ser med Islam alltså ett tidstecken.

Jesus kommer snart!!

Karl Håkan



2 kommentarer:

  1. Att Christer tog bort din kommentar tror jag beror på, att du ersätter Jesus med islam.
    "Och han skall valla dem med en stav av järn."
    Inte bra, Karl Håkan. Denna text syftar ju på Jesus Kristus.
    Om det nu är Jesus som ska styra hedningarna med järnspira, när är det tänkt att det skall ske? Inte är det väl tänkt i det som kristna kallar "tusenårsriket"? Bibeln talar endast om de tusen åren, vilka inte skall förväxlas med Guds eviga rike. Jes.65:19-25
    Att Bibeln avslöjar Muhammed med att kalla honom "den falske profeten" och kalifaten för "vilddjuret" är uppenbart. Men, det är ju dessa som Jesus skall döda (motarbeta) med sin muns anda och tillintetgöra vid sin tillkommelses uppenbarelse. 2Tess.2:8

    SvaraRadera
  2. Hur man läser Bibeln

    Sättet du "läser in betydelser" i texten kallas eisegesis. Att ta ut vad det faktiskt står och förklara det med bibliska exempel kallas exegesis.

    Det första leder till förvrängning. Och det andra utgör grunden för det som sen kallas predikan. Ta ut vad det står och förklara texten. Det är rätt.

    Tips!
    Försök att läsa enkelt vad texten säger, som Jesus säger: vad Anden säger till kyrkorna (SFB församling). För du menar väl inte att Islam är en kristen kyrka och profeten Muhammed är en kvinna och har samma namn som en gammaltestamentlig profetissa? Kung Ahabs drottning Isobel/Jezebel.

    Bildspråket Jesus använder här kan man förstå lite bättre genom att ha en konkordans och slå upp orden han använder betyder, de flesta orden finns i andra Bibelböcker.

    Morgonstjärnan är ett namn för Jesus Kristus. "Dagstjärnan", gryningsstjärnan i KJV. Jesus är världens ljus och kommer tillbaka betyder det Petrus säger.

    i sitt andra brev talar Petrus om att det profetiska ordet i Bibeln kommer från Gud och inte är tolkningar. Står det "kyrka" i texten (ekklesia) menas sammanslutningar av kristna. I det här fallet i dåtidens Grekland/idag Turkiet. Sen att texten här kan ses som exempel och gälla vissa aspekter idag. Men att Islam är en kyrka - vad säger du? Det kan du inte mena, va?

    2Pe 1:19 We have also a more sure word of prophecy; whereunto ye do well that ye take heed, as unto a light that shineth in a dark place, until the day dawn, and the day star arise in your hearts:

    2Pe 1:20 Knowing this first, that no prophecy of the scripture is of any private interpretation.

    2Pe 1:21 For the prophecy came not in old time by the will of man: but holy men of God spake as they were moved by the Holy Ghost.

    SvaraRadera