lördag 10 juni 2017

Välsignelse och frälsning på jorden, men Israel plågas



Problemen fortsätter för Judarna. Hedningarna blir frälsta medan Judarna förföljs och plågas.

Jes 24:16.  Från jordens [landets, markens] yttersta gräns, hör vi vacker lovsång till rättfärdighet, men jag sade: För mig är det magert, ja för mig är det magert, för mig finns min längtan, för mig finns hans luriga plundrare [bedragare har bedragit], och de luriga plundrarna bedrar [fördolt bedragare bedrar].

Frälsningen har kommit till världen. Det hörs lovsång, alla som tar emot Jesus är rättfärdiga genom hans frälsning. Ja den har nått till hela världen. Till värdens yttersta gräns som det står.


Men hur är det för Judarna. Ja de har haft 2000 år av förskingring. Vart de än kommer är det lurigt. Överallt så möter de motstånd. Det är verkligen en förbannelse som har drabbat Judarna.

Jes 24:17.  Det är fruktan och fångstgropar, och snaror för dig som bor i landet [jorden, marken].
Jes 24:18.  Och det sker att om någon flyr från fruktan, misslyckas han. Han faller i gropen och kommer han upp från gropen, fångas han i snaran. För jag ökar från höjden, det har börjat, och landets [markens, jordens] grund må skaka.
Jes 24:19.  Ondskan [vännerna, herden] fördärvar landet [jorden, marken], förstörelse gör landet [marken, jorden] sönderbrutet [sviket], skakning gör landet [jorden, marken] fördärvat [flyttat, fallet].
Jes 24:20.  Gungande [Raglande] landet [marken, jorden] gungar [raglar], som en drucken, och den skakar som en hydda, och över henne tynger hennes synder och hennes fall [dom], och inte får hon hjälp [gottgörelse].

Och här står att problemen gäller för dem som bor i landet. Men det kan man också se som att det gäller dem som är Judar. Och så har det ju varit.

Men även när de återvänder som idag så är det problem. Och vi ser vilka problem som har åtföljt Judarnas återvändande, till sitt land. Hela deras tillvaro har varit ifrågasatt gång på gång.

Det är Jesus som Israel behöver, som Judarna behöver. Den rening som han ger från synder. Till dess kommer de att ha problem, en ständig skakning.

Men vi vet att de kommer att ta emot Jesus, det har vi läst i andra sammanhang, och vi är idag på väg, när de ska ta emot Jesus. Vi kan redan se hur en Messiasväckelse har brutit ut i Israel. Och fler och fler tar emot Jesus.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar