söndag 25 juni 2017

Ändetiden 117,
De stora Kyrkorna krossas


Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27. Det är en intressant sång som berättar vad som ska hända i ändens tid.

Gud inte bara straffar de som inte går hans väg, och utdömer straff, utan även kyrkorna får erfara Gud dom. De kyrkor som i Jesu namn gjort något annat än det Gud vill.

Jes 27:1. På den dagen kommer Jesus [Jashve], med sitt hårda och stora och starka svärd, över andens [den flyende, den framrusande] orm Babylon [Levitan (Levitan är symbol för Babylon), draken], och den slingriga ormen Babylon, och han dödar havsmonstret [ormen, draken] som är i havet.


I den här versen får vi läsa om hur Jesus krossar Babylon, Och det är Andens orm, Det är alltså något som går Djävulens väg, Som likt ormen i paradiset viskar ondskan in i Evas Öra, in i Församlingens öra.

Och det här krossar Jesus nu. Det är den katolska kyrkan och alla andra stora kyrkor som inte har Jesus, som krossas, som förlorar sitt grepp om folken och går ur tiden.

Det stora Babylon det är alltså den Stora Etablerade Kyrkan, Den katolska kyrkan och hennes Döttrar. Döttrarna är de andra kyrkor som kommit ur den den.

Vi hittar den stora kyrkan och hennes krossande också i Upp 17 och 18. Där kallas den för Det stora Babylon, något som syftar på att Den Katolska kyrkan ska komma ur Romarriket, och Babylon var på den tiden ett namn som användes på Rom.

Vi hittar det här också redan i 1 mos 1:21, där Bibeln talar om deras stora Havsmonster, Det är alltså också den katolska Kyrkan.

Och vi hittar samma sak i 1 Mos 11:1 – 9 om Babels torn. Också en symbol på den stora Kyrkan som Gud krossar, för den går inte längre hans väg.

Och så här kommer det alltså att bli i ändens tid. Kyrkan och kyrkorna kommer att tappa sin makt, på samma sätt som de redan gjort. Men Jesus och hans budskap, hans Ande, kommer att leva vidare.

Den här bilden som vi alltså här tillämpat på den Kristna kyrkan kan man också tillämpa på den Judiska tron. På samma sätt som Gud tar sig an den Kristna kyrkan på slutet och krossar den. Så kommer Gud att ta sig an den Judiska tron som inte går hans väg. Och han kommer att ge också Judarna en tro på honom, en tro på Jesus som Messias.

Det är många gånger som man kan se att det Judiska och det Kristna följs åt.

Och eftersom den här versen hänger efter versen om hur Jorden skall uppenbara sitt blod och alla döda, som vi sa var när sanningen kommer fram, som i vårt massmediala samhälle. Så är det alltså också det vi ser idag. Jesus krossar de stora etablerade kyrkorna som inte lever som Jesus vill.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar