tisdag 7 juli 2015

Fundering 150707, Kyrkan är orsaken till Guds vrede.

Idag läste vi ur Upp 18. Det är ett intressant kapitel som talar om hur den stora kyrkan, och alla kyrkor som kommer ur den, skall överge Jesus och i stället gå världens väg. I stället för att bli Kristi brud har de blivit horor åt världen.

Och i vers 3 kan vi läsa:

Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].

Det man lägger märke till här är att vredens vin, det vi läste om i kapitel 15 och 16 det beror alltså på att Kyrkan har svikit sitt uppdrag.

Hade kyrkan och kyrkorna och församlingarna, varit de Ande smorda klarsynta, som Gud vill, fullgjort hans uppdrag utan tanke på egen vinning, utan tanke på egen njutning. Etc. Då hade Gud inte behövt låta Vredens Vin komma över människorna.

Det är också intressant att konstatera att det står drack. Alltså Perfekt. Något som varit. Och det för tanken in på att kyrkans slutliga kollaps skall komma efter Vredesskålarna.

Det stämmer också med att den sista, den 7, skålen i kap 16 handlar om kyrkan, och också att kapitel 18 som ju är den fallna kyrkan kommer efter kap 16 som är vredesskålarna.

Och då har vi fått svar på frågan: När tar vredesskålarna slut. De som verkar mitt ibland oss idag.

Svaret är: När kyrkan har fallit samman. När den här kyrkan, som blev en hora för världen. Som försåg sig själv med njutning, framför att ta Kristi lidande, och gå med honom. När den inte finns mera. Då tar Vredesskålarna slut, och då kommer Jesu slutliga seger.

Och det är då intressant att se hur kyrkan här i Sverige, lider nederlag efter nederlag.

Hur snart ingen går i kyrkan längre. Hur man aldrig tycks få nog av att i massmedia och skolor etc. lyfta fram ur Kyrkans historia allt negativt som kyrkan har gjort.

Men i allt det här skall Guds sanna folk segra. Det är bara den falska kyrkan. Falskheten i Guds församling som skall ta slut. Inte Jesus och hans verk. Det Jesus har lärt oss, hans sanna ande, kommer i stället att styra värden, det kan vi läsa i fortsättningen i Upp 19 och 20.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar