tisdag 14 juli 2015

Islam i Bibelns profetior, Tyatira församling

De 7 församlingarna i Upp 2 och 3 är profetior på de tider som skall komma i Guds församling, från den första församlingen fram till idag.

Placerar man in de 7 församlingarna i tidsordning så kan man se följande:

Efesos (Upp 2:1 – 7). Den judekristna församlingen som tappade sin plats i ljusstaken därför att den kristna tron tog slut bland judarna.
                                                                                                                           
Smyrna (Upp 2:8 – 11). Den första hednakristna församlingen som erövrade hela Romarriket, genom att det blev kristet.

Pergamon (Upp 2:12 – 17). Där man börjar att blanda in avgudadyrkan. Alltså den tid när kristendomen blev stadsregion i Romarriket, och man började med helgon dyrkan och Maria dyrkan etc.

Tyatira (Upp 2:18 – 29). Den församling där profetissan Jesabel förvirrade. En profetia på Islam. Där Muhammed, den falske profeten har rört till det och infört saker som inte har i Jesu församling att göra. Och vi kan läsa om hur klart Gud tar ställning mot den falske profeten, kvinnan Jesabel (Upp 2:20 – 23).

Sardes (Upp 3:1 – 6). Reformationskyrkan, en församling som gick åter till rötterna även om man inte kom hela vägen fram än.

Filadelfia (Upp 3:7 – 13). Väckelsekristendomen på 1800 talet och början av 1900 talet, där Guds kraft åter gick fram med Ande och kraft och som också blev förebilden för Messias rörelsen inom Judendomen som vi ser expanderar idag.

Laodicea (Upp 3:14 – 22). Den sista kyrkan som har tappat Jesus på vägen. Som varken är kall eller varm utan naken och blind. Den kyrka som vi har idag i stora delar av kristenheten.

Tyatira kommer efter Pergamon, som vi sa var Den Romersk Katolska kyrkan och före Sardes som var Reformationskyrkorna. Därmed ligger det rätt i tiden.


Profetissa nämns också i texten, och när profet (eller Profetissa) nämns så är det ofta en fingervisning om att det kan röra sig om Muhammed, den falske profeten.

Tyatira församling börjar i Upp2:18  

Upp 2:18. Och skriv detta till ängeln [sändebudet] i församlingen i Tyatira [fortsatt offer]. Så säger Guds son, han som har ögon som elds flammor och vars fötter liknar skinande koppar [brons]:
Upp 2:19. Jag vet dit slit och kärlek och tjänande och tro och din uthållighet och dina insatser, och de sista fler än de första.


Det vi ser här är att det är en tro som kräver mycket av sina utövare. Det talas om slit och uthållighet och tjänande, men också om tro och faktiskt om kärlek, något som man ibland undrar om det finns i Islam, men som vi kan hitta i t ex allmosor till behövande, och det sätt som man tar omhand sina anhöriga.

Upp 2:20. Men jag har något mot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel [Baals flöde, ö-bon, utsöndrat skräp, svettiga strömmar], hon som säger att hon är profetissa för att undervisa och för att lura mina tjänare att bedriva hor [avgudadyrkan], och att äta avgudaoffer.
Upp 2:21. Och jag ger henne tid att ångra sig från sin otukt [avgudadyrkan] och verkligen omvända sig.
Upp 2:22. Se, jag kastar, henne på sängen, och de som horar med henne in i väldig plåga [nöd, förföljelse], om inte de omvänder sig från sina handlingar.

Här ser vi en kraftig varning för vissa saker inom tron. Och det är det som kommer från Jesabel, Och hon säger sig vara profetissa, och då associerar vi med den Store Profeten, och vi ser också att plågorna som det talas om här, de kommer från Profetissan. På samma sätt som Muhammeds lära innehåller en massa felaktigheter, som tar oss bort från Jesus.

Upp 2:23. Och hennes barn skall jag krossa och tillintetgöra [döda till döds] och alla församlingarna skall veta att jag är den som granskar njurar och hjärtan och jag skall ge åt er, var och en, efter era gärningar.

Islam kommer att krossas och tillintetgöras. Denna hemska religion kommer att försvinna. Det kan vi alltså se här. Och de som pysslat med den tron skall dömas utifrån sina gärningar. Alltså inte Jesu nåd. Och så är det i Islam, där finns inte Jesu nåd.

Upp 2:24. Men åt er säger jag och åt övriga i Tyatira [fortsatt offer] som inte har samma lära och som inte vet Satans djup som de säger, jag skall inte lägga mera börda på er.

Men här kommer en intressant del och den säger att även inom Islam finns det människor som Jesus är nöjd med och det är de som inte gett sig hän åt det som kommer från den onde, från Satan. Det som den Store Profeten kom med som vi läste ovan.

Upp 2:25. Men bevara det du har, tills jag kommer.
Upp 2:26. Och den som segrar och den som bevarar [vaktar, håller] mina gärningar ända till slutet, till honom skall jag ge makt över folken [hedningarna, nationerna, stammarna].

Islam skall bli en stark religion, och speciellt skall det bli så strax innan Jesus kommer, det ser vi också i vers 2:28.

Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.
Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.
Upp 2:29. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna.

Islam skall få morgonstjärnan, den komma strax innan solen går upp. Solen är Jesus och Islam skall alltså bli stark strax innan Jesus kommer,

Här känner vi igen oss idag. Idag går Islam ut över Jorden och de sätter sin respekt i folken. Idag är det ingen som vågar rita karikatyrer av Muhammed. Ja snart vågar men inte ens kritisera honom. Bränna Koranen är absolut förbjudet för den är helig och det erkänner nu hela jorden för ingen bränner den länge (Vad jag vet).

Så redan har Islam tagit herravälde i våra länder. Och vi böjer oss under den och dess vilja, tyvärr är det så redan, i våra tidigare kristna länder.

Och det här är också ett ändetecken. Islams utbredning var vid morgonstjärnan och det förebådar alltså att Jesus kommer snart.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar