söndag 19 juli 2015

Islam i Bibelns Profetior, Jesus besegrar Islam

Men Jesus kommer till sist att segra över Muhammed, den falske profeten. Det hela står i Upp 19. Vi går här igenom hela sammanhanget.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.

Här ser vi Jesus. Han kläder är doppade i blod och han namn är Guds ord.

Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].

Jesus är Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Och i vers 15 kan vi läsa om järn stav och det var samma som Tyatira skulle få att valla folken med (Upp 2:27) och vi kan också läsa om Guds Vredes Vinpress (Upp 14:19 – 20), en bild av det som händer runt Israel idag. Avståndet 30 mil (1600 stadier) som finns nämnt det är avståndet från Jerusalem och in i Syrien till det område som Isis kontrollerar idag. Eller ett avstånd inkluderande södra Libanon och större delen av Gaza.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [sändebud] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.

Fåglarna på himmelens höjd står för den Helige Ande. Det är alltså den Helige Ande som skall göra jobbet. Som skall fylla människorna så att Islam slutligen kan kastas i Eldssjön som vi ser i vers 20.

Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här är slutet för Den falske profeten, Muhammeds lära Islam. Den kastas i sjön som brinner av eld och svavel. Den skall finnas för all framtid som ett hemskt exempel på hur galet det kunde gå.

På samma vis som vi idag har Hitler, som också han ändade upp i sjön som brinner med Svavel. Alla får idag lära sig hur hemsk Nazismen var, Så att ingen skall göra om det. På samma sätt kommer det att bli med Muhammeds lära.

Muhammeds, den falske profetens alla ondska, alla villfarelser, de ändar upp i sjön som brinner av eld och svavel.

Det är också intressant att notera att det sista som Jesus besegrar det är den Falske Profeten, Muhammed. När det är klart, och själva Djävulen också är kastad i avgrunden och fängslad, då börjar 1000- årsriket (Upp 20:2 - 3) som vi kan läsa om i de kommande versarna i Uppenbarelseboken. Då har Gud skapat människan till sin avbild och Guds Sabbat börjar.

Men på vägen dit skall Islam spela en stor roll i ände tiden. Och det är alltså det vi ser idag.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar