söndag 26 juli 2015

Fundering 150726 Är bilden av Jesus fel idag.

Har människor i dagens samhälle en fel bild av Jesus. Är det vi Kristna och kyrkan som har gett den bilden. De flesta sekulära människor idag, de möter Jesus vid begravningar. Och för många är också Kristendomen en samling laggärningar som man inte klarar av att ens tänka på.

Medan Budismen, där tals det om avkoppling, ny kraft etc, den är fredlig och framställs som sådan. Och det negativa som människor har mött som hamnat i avgudarnas garn. Det hörs inte i dagens samhälle.

Muslimerna, de är fredsälskande, de vill ha ordning på samhället. Det här som man ser i Syrien, och andra muslimska länder det är extrimister säger man som vi inte skall bry oss om, och det behövs sanna muslimer för att kunna bekämpa extrimisterna.

Socialismen är det som byggt Sverige, och gett oss denna fantstiska penision och denna välfärd, där alla går omkring i en sömnighet och inte bryr sig.

Men brottsligheten väller in i landet. Indvandringen tar propotioner som gör att snart finns inget Sverige. Vi hör hur man skjuter på öppen gata, och nu är det handgranater som man slänger mitt i stan. Skolresultaten faller. Industrin flyttar ut ur landet. Etc.

Och i värden i stort ser vi hur Muslimerna breder ut sig. Hur homofilerna tar för sig medan vi andra får tiga. Putin och Rysslnad rustar. Iran kan nu snart skaffa sig kärnvapen.

Men visst finns det ljuspunkter, Väckelsen går fram i Kina, i Afrika, i Sydamerika. Etc.

Men vad gör vi, var tog vår Jesus vägen. Varför syns han inte i Sverige. Har den kristna tron blivit för mesig och mjäkig, ja varför har folk en vrongbild av honom här. Det är ju han som egentligen har gett oss den väslignelse vi har. Som genom ett Kristet land i 1000 år skapat vårt Sverige. Och idag syns han inte längre. I Kyrkorna råder en allmän dåsighet och uppgivenhet.

Vi måste bedja om mera kraft, om förlåtelse för vår svaghet, och mera av Jesu Ande i vårt land. Det är dags för ett Rop, så att Jesus kommer till oss på nytt.

Vakna!!



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar