lördag 11 juli 2015

Fundering 150711, Den Grundlagsfästa yttrande friheten

Jag minns när jag gick i skolan och lärde mig om Svenska lagar. Då sa man att vi har grundlagar för att man inte enkelt skall kunna ändra på dem. En sådan lag är yttrandefriheten. Den är fundamental för vår Demokrati och den skall inte kunna tas bort. T o m om det kommer en diktator lik Hitler till makten skall han inte kunna ta bort yttrandefriheten.

Det här garantera vår Demokrati. Om någon försöker införa galenskaper i vårt samhälle kan det alltid diskuteras. Man kan skapa opinion mot det tokiga som håller på att hända. Därför skall yttrandefriheten vara så fast att den inte går att ändra.

Men hur har det blivit.

Idag finns det saker som inte får sägas.

Vi har frågan om Homofilerna. Idag springer Homofilerna runt på gatorna och skriker ut sitt Budskap. Ett budskap som de flesta människorna i dagens samhälle tycker är äckligt och motbjudande. Men de får inte yttra sig.

Typexemplet här är Åke Gren som sa sitt hjärtas mening och som hamnade i Domstol. Och som t o m i en av instanserna blev dömd. Som väl är blev han friad i sista instans. Men hans konklusion var att det här var så jobbigt att han aldrig mer skulle ta upp frågan.

Med andra ord så har man bara genom att lagstifta runt kring frågan stoppa yttrandefriheten. Den som skulle vara omöjlig att stoppa.

Vi har invandringen som hotar att helt gå över styr. Alla normala människor idag inser att det finns en gräns. Vi klarar i det här landet inte av att ta emot hur många invandrare som helst.

Och har invandrarna som kommer hit andra värderingar än våra Svenska. Så kommer de till sist att ta över landet och vi kommer att få uppleva att de grundläggande Svenska värderingarna inte finns längre utan vi är underordnade deras värderingar.

Det här är alltså frågor som i högsta grad borde diskuteras i dagens samhälle. Men det går inte heller, för så fort man gör det kallas man för Hitler och Nazist, och blir dränkt i ett massmedialt vrål från vänsterkanten.

Vi har dagens skola och daghem. Där alla barn sitter och får lära sig exakt samma sak. De saker som beslutas på politisk nivå.

Idag är det Socialismen som har tagit över landet. Det är ingen religion (säger man) så dess åsikter är helt fritt att framföra. Kristendomen däremot som format vårt samhälle i 1000 år, den här hemsk idag, för det är en religion och den får man inte lära ut. Och när man då framställer det på det viset så lär man barnen att Kristendomen är hemsk och något man inte skall tro på.

Man har alltså på något konstigt vis lyckats förpassa den kristna tron till skräpkammaren. Den tro som byggt hela den västerländska demokratin. Som gett oss yttrandefriheten och jämställdhet och ett samhälle med Socialt ansvar. Den tron är nu hemsk och skall bort.

Är det här något som diskuteras i Samhället idag. Nej på något konstigt vis är det tyst i frågan. Den kristna tron är död i mångas ögon och skall bara sopas ut så smidigt som möjligt

Och in väller en massa andra ideologier och kräver plats och att få ta över. Vi har Socialism, Vi har Buddism med Yoga, Vi har Islam, etc. Vart är vi på väg, Var tog Jesus vägen, och varför är han så hemsk idag enligt många. Det borde i högsta grad diskuteras. Men det är tyst.

Varför.

På det här viset kunde man lyfta upp fråga efter fråga och konstatera att yttrandefriheten inte fungerar idag. Samhället är monopoliserat vad gäller åsikter. Den grundlagsfästa yttrandefriheten fungerar inte i många av fallen, och det är fundamentalt.

Samhället bär iväg idag utan att vi har koll på läget. De ögon som yttrandefriheten skulle utgöra fungerar inte.

För den som är insatt i profetian så är det här profetiskt. Vi kan läsa i Upp 16:11

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sig i tungan av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].

Här ser vi hur människorna inte vågar yttra sig. Det bet sig i tungan som det står. Och vi ser också hur Gud förtalas precis som det sker i dagens samhälle.

Så här uppfylls alltså en av Vredesskålarna i vårt land idag.

(Och tittar vi efter så ser vi att i vårt samhälle idag så uppfylls också de andra vredesskålarna, men det skall vi inte ta upp här och nu)



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar