måndag 13 juli 2015

Islam i Bibelns Profetior, Vredesskålarnas tid

Islam är med i den 6:e Vredesskålen. Vi läser:

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten torkas ut för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela värden, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Den falske profeten i vers 6:13 är den store profeten som är falsk, alltså Islams Grundare, Muhammed, som är en falsk profet. Vi ser hur det kommer ut en padda ur hans mun. Hans ord är falska och paddan står här på samma nivå som ormen, men den har blivit fet. Ondskan är nu kraftfull och har växt på sig.

Det är onda andra och syftet är att samla de ledande på jorden till det sista stora slaget vid Harmagedon.

Harmagedon är ett intressant namn och många förknippar det med Megiddos slätten i norra Israel. Men Harmagedon påminner också om Hamongog som står i Hes 39:11. I kapitel 38 och 39 beskrivs det stora Gog kriget som Israel kommer att möte när de kommer hem.

Det är ett krig som kommer att utspela sig i 7 omgångar, och kanske ytterligare 7 nya gånger. Och Gog skall få en Grav öster om havet (det vi idag kallar Gaza). Och där skall platsen Hamongog ligga.

Gog kriget är kopplat till alla de krig som varit mot Israel. Men Harmagedon är kopplat till striderna i vår tid och Hamas, och vi är alltså där. Hela värden samlas runt Israel, för att hjälpa Arabsidan att besegra Israel och slutligen omintetgöra Guds löfte till Israel om deras land och Jerusalem.

Och den som driver på i det här det är alltså Islam. Den falske profetens lära.

Och när vi nu ser hur det här går i uppfyllelse runt oss så vet vi att vi har kommit till den 6:e vredesskålen och det är alltså inte långt kvar nu innan Jesus kommer.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar