söndag 12 juli 2015

Islam i Bibelns Profetior

Det finns flera bibelställen som man kan sätta i samband med Islam och det är intressant att titta på dem för att se om den bild vi har idag stämmer, med den bild Gud för fram om Islam och också vad som kommer att hända med Islam.

Vi börjar här med att titta på en sammanfattning, och sedan kan vi titta på varje del för sig.

Tyatira Församling kan man också se som en profetia på Islam. Där finns profetissan Jesabel om nämnd och de som går i säng med henne skall få väldiga plågor. Att det står profetissa pekar på att det är Islam, Profeten Muhammeds religion, som omnämns här och det ligger också rätt i tiden historiskt, jämfört med de andar församlingarna i Uppenbarelseboken.

Men vi kan se här också att det finns hopp även inom Islam. Nämligen om man inte tror på Satans djup. Och horar med Jesabel. Dem skall Jesus inte lägga mera på utan de skall bevara det de har. Det finns alltså inom Islam kvar delar av det som fanns i Kristendomen. Och de delarna är OK inför Jesus.

Det som är intressant är att notera att Gud skall ge den här församlingen morgonstjärnan. Den som kommer precis innan dagen gryr. Innan Jesus kommer tillbaka. Det är alltså nu det, och det är alltså Guds vilja att Islam skall komma fram så starkt. Det ingår i Guds frälsningsplan. Man ser också att Islam skall styra värden med järnspira och det är också så det känns när man ser vad som händer i världen, just nu.

Se vidare:

Abrahams son Ismael och det som står i samband med honom visar enligt många Guds syn på Islam. Vi hittar det i 1 Mos 21:8 – 22.

I vers 20 kan vi läsa:
Och Gud var med pojken och han blev stor och han bredde ut sig [vandrade runt] i öknen och han blev en stor bågskytt.

Islam skall bli en stor religion men han skall vandra i öknarna, saknar ande och liv och den skall vara krigisk.

Se vidare:

Jesu samtal med Den samariska kvinnan som kommer till tro på Jesus visar Jesu syn på Islam. Vi kan läsa om det i Joh 4:1 – 42.

När Jesus talar till henne så inser hon sina fel och hon vänder om och blir en hängiven spridare av tron på Jesus. Så vill Jesus också ha det inom Islam, att den vilsenhet om Jesus som man har idag skall förbytas i en tro på honom och hans försoning och att hans kärlek skall spira fram bland de människor som idag tillhör Islam.

Se vidare:

Sedan har vi berättelsen om Den blindfödde manen som Jesus botade. Även det kan ses som en profetia på Islam. Som är blind idag och inte ser Jesus. Men som Jesus vill befria. Vi kan läsa om den här berättelsen i Joh 9:1 – 41.

Se vidare:

Den gröna hästen är också en profetia som förmodligen pekar på Islam. Grönt är ju Islams färg. Den står i Upp 6:8 och där talas om ¼ av jorden och där talas också om att det är Döden och dödsriket. Så det är inga vänliga ord.

Idag utgör muslimerna ¼ av Jordens befolkning.

Se vidare:

Vi hittar vidare Islam i den 6:e Vredesskålen i Upp 16:

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela värden, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.

Här ser vi den Falske profeten. Och det är Muhammed med sitt Islam och han skall alltså i slutet, när den 6:e skålen gjuts ut, vara en av de krafter som tillsammans med djävulen själv, Ormen, och med Vilddjuret skall göra ett sista försök att stoppa Guds plan till frälsning för mänskligheten.

Och det är här vi läser Harmagedon, ett ord som kan förknippas med Hamongog som finns omnämnt i Hes 39:11. Och som skall ligga öster om havet som Gaza remsan idag ligger.

Se vidare:

Jesu slutliga seger över Islam och Muhammed kan vi läsa om i Upp 19:11 – 20.

Till sist kommer Jesus att kasta den Falske Profeten i sjön som brinner av med svavel.

Och Jesus seger över Islam kommer att vara det sista och sedan kommer 1000 årsriket. Och nu efter det här tar alltså Guds rike över och Jesus har segrat.

Se vidare:



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar