onsdag 15 juli 2015

Islam i Bibelns profetior, Den gröna Hästen

En profetia som många också förknippar med Islam är den fjärde hästen, den gröna som det står om under de 7 sigillens, de som Jesus bröt.

Upp 6:8. Och jag ser, och se en grön häst, och han som satt på den, hans namn är döden, och dödsriket följer med honom, och han ger makt åt dem att döda på en fjärdedel av jorden, med svärd och med svält och med död, och med jordens vilddjur.

Grön är Islams färg, på samma sätt som hästen här är grön.

Vi ser också att det är själva döden vi ser. Det är han som styr i Islam, Det är på samma sätt som vid Tyatira, där det stod om Satans djup.

Vi ser också att det som skall behärskas är ¼ av Jorden och här stämmer det också för Idag är ¼ av Jordens människor muslimer. Och vi ser inom dessa områden hur dödandet och skräcken är det vapen som håller folk på plats. Ser vi till Syrien idag så ser vi hur både svärd och svält går fram.

Min syn på den här profetian om hästarna (Upp 6:1 – 8) är att det sträcker sig från Jesu död och uppståndelse och fram till våra dagar.

Den 1:a hästen den vita, det är Jesus och hans seger.

Den 2:a hästen den svarta, det var de stora kyrkorna som kom när katolicismen bildades och religionsstrider började.

Den 3:e hästen den röda, det är den mänskliga upplysningens tid och det inträffade vid medeltiden och 1500 talet och framåt.

Den 4:e hästen det är alltså vår tid och Islam, men här kan man också se Socialismen som en kandidat. Båda behärskar och behärskade ¼ av människorna och dödar med svärd och svält.

Det intressanta idag är att Socialismen är den som helhjärtat stöder Islam. Där talar man om Islamofobi för de som ifrågasätter Islams framgångar. Man stöder helhjärtat Palestina Arabernas kamp för att besegra Israel. Och ser man de två tillsammans så verkar det som det är samma ande i dem. Dem totalitära.  De har bara två olika tider att verka. Först kom som bekant Socialismen under 1900 talet och idag är det Islam som går framåt.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar