onsdag 17 augusti 2016

Guds Vrede 10,
Innehållet i TV och på Internet gör de Kristna sjuka

Nu har vi kommit till själv vredesskålarna som Gud slår ut över oss, och här kan vi känna igen oss i de olika skålarna och vi skall gå igenom dem en och en. Den första handlar om de troende, och vad som skall hända med dem.

Kyrkan skall inte bara bli förvirrad och nästan ingen skall bli frälst. Som vi läste i det förra avsnittet. Utan många troende skall dessutom bli sjuka. Andligt sjuka. Det kan vi läsa om, i texten, när den första vredesskålen hälls ut.


Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.
Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.

Här ser vi hur i vers 2 den första skålen töms över marken. Marken är en symbol på Judafolket, på Israel. Men kan också vara en symbol på de kristna som ju är inympade i det äkta olivträdet, i den Israeliska stammen.

Och det är alltså de troende som drabbas först. För Vilddjuret och djävulen är de Kristna viktigt att eliminera och Gud låter det här ske. Han har tröttnat på vårt sätt att överge och förneka honom.

Redskapet är som vi såg tidigare, Vilddjurets bild, Alltså TV, och Vilddjurets märke, Alltså www, Internet.

Och det drabbar genom varhärdar, sår, bölder. Man kan välja olika översättningar men allt handlar om att man blir sjuk. Andligt sjuk.

Vi har redan idag det här ibland oss. Där Kristna sitter och ser dåliga filmer, på TV, surfat på dåliga sidor. Etc. Och man har alltså redan blivit Andligt sjuka. De kristna har tappat tron, annat har blivit viktigare. Världens maner har trängt in i Församlingen.

Ja det är inte bara dåliga filmer som är farliga, hela utbudet i TV och på Internet domineras av en tillrättalagd miljö där vi skall lära oss världens maner. Nyhetsprogrammen har mer och mer blivit propaganda program. Där vi skall fostras i den anda som råder i vårt samhälle idag. Och det är en Anda där inte Jesus är vår Herre. Nej alla Gudar är lika mycket värda.

Vilddjuret och djävulen har på det här sättet underminerat hela Kristi Kyrka. Alla lever i detta som TV och internet har att bjuda. Och hela västvärlden som en gång var troende, full av Kristna, har på det här sättet vänts bort från Jesus. Till en ateistisk världsbild, där alla Gudar är lika och där det inte finns några fasta världen.

Ska man då sluta att se på TV och Surfa på Internet. Nej, men man skall välja vad man ser. Det kan man läsa i Upp 14:12.

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

När man tittar på TV och Surfar på Internet skall man alltid ha de här två tankarna i huvudet. Stöder det här programmet och den här sidan Guds bud och befallningar, och stärker det min Jesus tro. Ja då kan ja titta vidare.

Om däremot programmet motarbetar Guds bud och befallningar och bryter ner min Jesus tro skall jag inte titta vidare.

Det här skrev vi också om i avsnittet Guds Vrede 2, TV satelliterna på himlen.


Och åter, det är intressant att den första vredesskålen drabbade de troende, ja hela västvärlden.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar