måndag 29 augusti 2016

Guds Vrede 22,
Det är genom Järnstaven, som är Islam, som Jesus skall krossa motståndet


I Upp 19: 11 – 16 har vi ytterligare ett exempel på Guds Vrede och hur Jesus skall valla folken med en Järnstav. Järnstav såg vi i Brevet till Tyatira var Islam. Här har vi alltså ytterligare ett bibelord som talar om Islams roll i Guds vrede mot folken.

Men först får vi konstatera att det är Jesus som skall regera, det är han som kommer och han är Guds ord. Och på slutet av profetian får vi se hur Gud också omintetgör Islam, det som Muhammed kom med.


Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Här i början ser vi Jesus som kommer, Han är sanningen och Han är Guds ord och Han har många kronor. Han är verkligen vår kung.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.


Vi ser att han skall komma med sitt svärd, sitt ord och slå folken och han skall också valla dem med en järn stav. Det var alltså samma som i Psalm 2, där vi också mötte Järnstaven, och Järnstav var ju det Islam skulle få, enligt Jesu egna ord, i ändens tid till att valla folken.

Här kan vi alltså konstatera att det vi ser runt omkring oss, där Islam med sin terror, sätter skräck i folk, det är alldeles enligt Guds Profetia och ingår i hans plan att frälsa folken. Gud använder sig av Islam för att nå sina mål med sin frälsning.

Men Jesus kommer också, att trampa Vredens vinpress. Ett uttryck för det vi ser idag i Syrien. De som gått mot Guds plan med Israel skall få sitt straff.


Likaväl som Jesus kommer att ta hjälp av Islam för att utgjuta sin vrede över folken så kommer han att göra slut på Islam. Det kan vi läsa i Upp 19:20. Där vi kan läsa om den Falske Profeten.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Den Falske Profeten kommer alltså att gripas vid Jesus slutliga seger och kastas i Eld Sjön. Muhammeds lära kommer att utplånas och Jesus kommer till sist att ta över folken. Hans Sanning och Frid skall segra.

Karl Håkan

* Artikeln som visar att Tyatira församling är Islam, hittar du på länken:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar