söndag 7 augusti 2016

Vår framtid
Totalsummering

Det finns åtskilliga profetior i Bibeln som handlar om vår framtid. Det Gud vill ge oss. Han vill göra mänskligheten till sin avbild, till sin likhet. Och det vill han göra i Jesus. Och han vill ge Israel deras land och fred med grannländerna. Och Gud kommer att lyckas. Vi kan redan se hur vi är på gång i profetiorna.

Vi skall här titta på några av de profetior som Bibeln har som Speciellt talar om ändens tid och det som skall komma.


Det första vi skall titta på det är stället från Sakarja där det talas om att Jerusalem skall vara som en lyftesten och en berusningens bägare. Och att man vill dela Jerusalem.

Men Gud skall förgöra dem som går mot Jerusalem och han skall rädda Judarna ”de skall se upp till honom som de har stuckit” och ta emot Jesus och Islam kommer att försvinna.


I Upp 19 kan vi läsa om när den falska kyrkan har fallit samman och då är förutsättningarna uppfyllda för Jesus att komma. Och då kommer han. Men först med vrede, och Islam kommer att vara hans redskap i den.

Sedan kommer han med sin Ande och kommer att inta alla de som går mot honom. Och slutligen kommer både Vilddjuret och den Falske profeten, Islam att förgöras och kastas i Eldhavet som brinner med Svavel.


1000 årsriket som sedan följer kommer att vara ett samhälle som styrs av Demokrati men en Demokrati i Jesu namn. En Demokrati där både Budorden gäller och där Jesu försoning och omtanke gäller.


Vi kan läsa om Guds mål med sin skapelse, Med människan, i Upp 21 och 22. Vi får i början av de kapitlen läsa om hur det är Guds frälsning som kommer till människorna. Hur Gud blir en av oss. Men ändå vår Gud.


I fortsättningen får vi sedan läsa om hur fantastisk Guds frälsning är. Där finns den totala genomskinligheten och den totala renheten. Och Guds frälsning är alltid tillgänglig, för dem som överger sin synd och lever livet i Jesu ljus.


I Frälsningen finns välsignelse. Ja det är som att leve i paradiset med underbara frukter. Man får höra Jesus till och tjäna honom.


Sedan tittar vi på Bibelns avslutning som berättar om hur fantastisk Jesus är. Han är profetians uppfyllelse, han är allt från början till slut. Och det är hans nåd vi alla behöver.


Samma budskap som vi har sett i många av de andra profetiska Bibelställena, kan vi också se i 1 Mos 1, där Gud skapar människan.

Det här är en profetisk berättelse som visar på hur Gud i 6000 år har arbetat med att göra människan till det han vill. Och det är nu det skall bli färdigt, här i slutet av det första kapitlet skapar Gud människan till sin avbild. Och det är det som är fullbordandet av hans skapelse. Och det är nu det här skall ske.

Och sedan kommer Guds Sabbat, 1000 årsriket, Där Gud har förverkligat det han vill med oss.


Hesekiels profetia i Hes 39 visar också vad som skall komma. Och vi ser där t o m hur Arabsidan, det som är Israels fiender kommer att få självstyre i Gaza remsan och det har de idag. Alltså har vi passerat den här delen av profetian.

Men vi är inte framme med hela profetian än utan det skall vara 7 nya angrepp till på Israel av olika slag, som de skall slå tillbaka. Men kanske har vi redan kommit en bit i denna serie.

Vi kan sedan i fortsättningen se hur det är Guds ande som skall ta över och övertyga människorna om att Gud har segrat. Och vi kan se hur Israel skall ta emot Jesus och hans försoning.

Och slutligen kommer Israel för alltid att ha sitt land och Gud kommer aldrig mer att överge dem.


I Psalm 2 kan vi också läsa en sammanfattning av det som händer i vår tid och kommer att hända.

Hur man inte vill ha med Jesus att göra. Men hur Gud genom sin vrede och med hjälp av Islam kommer att straffa folken och hur han kommer att driva dem tillbaka till det tillstånd där han är den som styr. Där hans Budskap är det som folken följer.


En Profetia om Kyrkan i ändens tid har vi i Upp 16:15 – 17. Gud kommer att skaka om och Kyrkan kommer att delas i tre delar.

Sekter och små samfund kommer att försvinna, och stabiliteten i samhället kommer att försvinna.

Och Gud kommer att slå världen med plågor, som sedan kommer att vändas i en välsignelse.


Om vi lägger ihop budskapet i de olika delarna så kan vi se hur:

Det kommer att bli tider av förnekelse av Jesus och motstånd mot honom.

Som följs av hemska tider med plågor

Och Gud kommer sedan att utgjuta sin ande till frälsning och välsignelse

Och till sist kommer Jesus att segra och se till att människan blir som han har tänkt sig, och han kommer att se till att Israel får hela det land som Gud har lovat och frälsning och fred.

Och då är vi framme vid Guds rike. Vid Jesu återkomst. Vid Bröllopet. Vid 1000 årsriket. Vid Guds Sabbat. Etc. olika ord för samma sak.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar