onsdag 24 augusti 2016

Guds Vrede 17,
Jesus kommer snart


Men mitt i alla dessa hemskheter, medan Änglarna häller ut Guds Vrede över oss, får vi en påminnelse om att Jesus snart kommer. Och varför står det här.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].


Jesus kommer snart. Det ska man som kristen alltid vara inställd på, men här är det Speciellt eftersom man skriver det specifikt i den här samlingen av händelser, som vi har här i Upp 16. Och när vi har kommit till det här stadiet som vi läste om här, när vi är framme vid slutet av Vredesskålarna, då är vi alltså väldigt nära Jesu återkomst.

Det är därför det står här.

Och det viktiga är att vi är iklädda Jesu renhet. Att han är vår frälsare alltid, i varje ögonblick. Och det vill han vara. Han vill alltid stå vid vår sida. Han älskar oss och vill vara vår Gud. Och är vi iklädda hans renhet och har inget att skämmas för.

Och det är alltså intressant att notera att eftersom vi sett att Vredesskålarna redan är verksamma idag så är vi alltså mycket nära Jesu återkomst.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar