fredag 5 augusti 2016

Vår framtid 83
Summering
Jesus är världens ledare
Psalm 2


Nästa ställe som vi skall titta på och som vi har gått igenom det är Ps 2. Här talar Gud om hur han ser på de ledare som inte vill ha med honom att göra, och hur han ser på dem och vad som kommer att hända.


Den här Psalmen börjar med en bild från idag. En bild där värden är i uppror och där ledarna inte vill ha med Jesus att göra. Det är som idag. Hela världen är upp och ner och det enda som alla är överens om är att de inte skall blanda in Jesus.


Men Gud skrattar åt dessa ledare som tror de kan stå emot honom. Och han skakar om dem så att de får se vem han egentligen är. Och Gud berättar att det är Jesus som skall vara kung. Det är han som skall regera i Jerusalem. Och Jesus det är Guds son.


Alla folk tillhör Jesus, de är hans egendom. Hedningarna tillhör honom som det egentligen står. Och vi ser idag hur Evangelium har nått ut i världen. När den här Psalmen skrev så var förhållandena helt olika. Det var Israel som tillhörde Jashve, Israels Gud, och i stort sätt inga fler. Men idag är det annorlunda, alla folk tillhör Jesus och Israels Gud.


Islams uppgift är att krossa motståndet mot Jesus. Vi ser det idag hur världen har övergett Jesus och hur Islam kommer fram och det är så Profetian framställer det. Vi ser det i brevet till Tyatira, som är Islam, där talas det om Järnstav. Och det gör det också i Ps 2. Där Jesus skall slå folken med Järnstav. Han skall alltså ta hjälp av Islam.


Och Gud råd är att Världen skall ledas i Jesu budskap, efter Guds fostran. Jordens ledare skall följa Jesus och göra det med iver. Det skall vara hans renhet.

De är lyckliga som helt förtröstar på Jesus.


Idag ser vi hur Jorden är förvirrad, och hur man i västvärlden har övergivit Jesus. Men Gud kommer med sin vrede och vänder allt så det på nytt blir Jesus och hans budskap som skall styra världen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar