fredag 12 augusti 2016

Guds Vrede 5,
I Syrien trampas just nu Guds vredes Vinpress

Om vi går vidare i Uppenbarelseboken kommer vi till Guds vredes Vinpress den skall trampas 30 mil utanför staden kan vi läsa i Upp 14. Syrien ligger 30 mil från Guds stad Jerusalem, och vi kan alla se det Krig som idag pågår där och aldrig tycks ta slut. Det ät alltså Guds vrede vi ser.


Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Här ser man Guds vrede. Det är som en Vinpress som krossar, och det är Blod ur pressen och det är Eld.

Det är en bra bild på det vi ser idag i framförallt Syrien, där Kriget pågår som värst. Eld står för krig, eld mot fienden som man kallar varandra. Och Blodet flyter. Antalet omkomna räknas i 100 000 tal.

Och det som är intressant är att det står 1600 stadier som är just 30 mil för 30 mil från Jerusalem, den Heliga staden ligger Damaskus, Syriens huvudstad.

Och tittar vi noga i världen idag så är det inte bara Syrien som har Vredens Vinpress igång. Nej den är igång i hela Islamvärlden. Och också bland dem som stöttar Arabvärlden och Islam i deras Israelhat.

Tänk vi är mitt uppe i denna profetia.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar