tisdag 2 augusti 2016

Vår framtid 80
Summering, Jesus är viktig och är centrum i Evangeliet, Upp 22:8 - 21


De sista versarna i Bibeln betonar just Jesus och hans Evangelium, Hur det är honom vi skall ha och tro på, han är profetian uppfyllelse, det Gud har gett och till frälsning.


Det är viktigt att vi bara dyrkar Jesus och Gud och inte dyrkar annat som t ex Änglar eller andra andar.


Guds ord skall komma ut, det är inte till för att tjäna pengar på. Tyvärr förekommer det mycket pengar inom kristenheten i samband med böcker och CD etc. Och det värsta är när man tar Copyright på sitt verk, t ex Bibel 2000 som har Copyright. Jesus tog aldrig betalt för ordet, för Guds ord skall komma ut, och så vill Gud ha det.


Livet går vidare, men den som är trogen Jesus kommer att få lön av Jesus.


Jesus är allt. Han var med från början och han kommer att vara med också till slutet. Och vi hittar Jesus både i Bibelns första vers och i Bibelns sista vers. Han är Alfa och Omega.


Det är välsignelse i Jesu frälsning. Och I Jesus får vi äta av Livets träd och leva i hans stad.


Men Ondskan kommer aldrig in i Guds rike. Där finns inte mördare, eller otuktiga eller avgudadyrkare. Och där finns ingen lögn.


Det är Jesus som är profetian uppfyllelse och han är Davids son.


Det är Jesus vi skall ha och endast honom. Inget behöver läggas till eller tas bort av Jesus. Han är vårt allt.


Jesus kommer snart och så har det alltid varit. För vi skall alltid vara beredda. Men i våra dagar är det speciellt viktigt eftersom många av de profetior som skall föregå Jesu kommande har uppfyllts nu i vår tid.


Och så kommer vi till sist till Bibelns sista vers, där Jesu nåd lyfts fram. Jesu nåd behöver vi alla, och den måsta alltid vara med oss.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar