torsdag 11 augusti 2016

Guds Vrede 4,
www är Vilddjurets märke

Nästa sak som vi också skall titta speciellt på Det är Vilddjurets märke.


Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], ger han ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

Det här är liksom Vilddjurets bild något man inte förstått tidigare. Och nyckeln i förståelsen av det här ligger i att en 6:a på Hebreiska skrivs med den hebreiska bokstaven Vav, som återges med v eller w i våra bokstäver.

När man vet det så inser man sammanhanget. 666 blir alltså www och det har alltså ingen kunnat förstå förrän det kom under 1990 talet. 1990 – 1991 kom www. Det som idag är något som alla har. Alla företag. Alla som handlar. Ja inte bara det, alla organisationer etc. Alla som vill komma ut i samhället har www, vårt internet.

Och det intressanta är också att det kom 1990 – 1991, och det var de åren när Sovjetunionen föll samman. Det här tecknet med 666, www betecknar också slutet på tiden med det 2 Hornade vilddjuret, som vi kan se i Bibeln, det som var Sovjet och USA.

Vi kan också se att förutom www så skall det vara koder man skall ha, kännetecken, som man skall hantera med sin hand och med sin hjärna, panna som det står. Det vet vi idag hur hela den här branschen är full av koder, till olika sidor.  Och det är alltså det som är märket, kännetecknet på handen och pannan.

Det är intressant att se vilken fullträff den här profetian är när man ser sammanhangen idag. Och man förstår vilka problem de hade som skulle försöka uttolka den innan www, Internet kom.

Och det är ju också så att alla som handlar idag de har en www sida. Precis som det står i vers 17.

Är då www Vilddjurets, och allt som finns där förbjudet för en Kristen. Nej återigen har vi det som står i Upp 14:6 – 12. Där vi såg att TV skulle var av tre slag i vår tid. Och där nämns ju också Vilddjurets märke. Så det gäller alltså logiskt för det också.

Vi ser alltså att det är OK att använda www, Internet, för Evangelisation, och även för vanliga saker.

Det man inte skall göra är att ägna sig åt det som bryter Guds bud och tar ifrån oss tron på Jesus, som vi läste i Upp 14:12.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar