onsdag 10 augusti 2016

Guds Vrede 3,
TV är Vilddjurets bild


Som vi alltså läste i Upp 14:9 – 11 i avsnitt 1 så var vreden förknippad med Vilddjuret och hans Bild. Och Vi sa att det var TV och vi skall nu titta lite närmare på var det står.


Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

Här har vi versarna om Vilddjurets bild. Det är alltså en bild som har rörelse och ljud, kan tala. Idag vet vi att det är TV. Men det har man inte förstått tidigare, för då var det igen som visste att man kunde göra rörliga bilder.

Men under början av 1900 talet så lärde man sig att göra rörliga bilder och tekniken utvecklades mer och mer tills TV blev tillgänglig för var och en och det var på 1950 talet.

På 1950 talet behärskades världen av två stater. Det var USA och Sovjetunionen och det intressanta är att TV kom under det tvåhornade Vilddjurets tid. Alltså när det var två stater som enligt profetian skulle behärska världen.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].

Det här är en mycket intressant vers för den säger mycket om den tid som alltså började runt 1950. Vi ser hur det här vilddjuret kommer ur marken, till skillnad mot det 10 hornade vilddjuret som vi har i Upp 13:1 som kom hur havet.

Havet är en symbol för Hedningarna och det 10 hornade vilddjuret kom alltså under Hedningarnas tidsålder. Medan det 2 hornade vilddjuret i Upp 13:11 kom under den tid Israel hade fått tillbaka sitt land och hedningarnas tider var slut. Det är därför det kom ur marken. En symbol på Israel och dess folk.

Det är också intressant att notera att det här vilddjuret båda var som ett lamm men också talade som en drake. Det var en förening av den kristna tron, som behärskade USA och djävulens rike som fanns i kommunismen som behärskade Sovjetunionen.

Så summerar vi det här så kan vi se att den TV som kom under 1950 talet och som såg så oskyldig ut. Det var den Bild som totalt skulle förändra världen och bidra till Vilddjurets makt som vi ser idag.

Men samtidigt får vi alltså påminna oss det vi sa i avsnitt 2 nämligen att idag finns både Vilddjurets TV men också den Evangeliska TV: n som det talas om i Upp 14:6 – 7.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar