tisdag 9 augusti 2016

Guds Vrede 2,
TV satelliterna på himlen


Många tror att när man sagt det som man sagt i förra avsnittet så leder det till att man inte skall se på TV och inte surfa på Internet, men det är fel.


Om vi läser versarna innan så ser vi:

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.
Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.

Om vi översätter det till vår moderna tid så är det här våra TV satelliter, som ju flyger högt på himlen.

De har tre olika budskap, förutom den tredje som vi läste om i förra avsnittet och som direkt var knuten till Guds vrede, och Vilddjurets budskap, så har vi alltså två till.

Och vi ser att den första den ropar ut Evangeliet. Det är Kanal 10 och Vision Norge i vårt fall. Och Naturligtvis är det OK att titta på dem, Ja det är till och med bra.

Och vi har den andra kanalen som Ropar: Faller, Faller gör det stora Babylon. Babylon är ju kyrkan det kan vi se i Upp 17 och 18. Och Den här typen av kanaler deklarerar alltså att kyrkan har fallit, är borta. Och de kanaler men då tänker på det är ju de statliga. Och en del andra världsliga som inte direkt sänder Vilddjurets budskap men som förnekar Jesus och hans Kyrka.

Och hur man skall tänka när man ser alla dessa olika kanaler med alla olika program och alla hemsidor på Internet, det ser man i vers 12.

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Det är så vi alltid skall tänka när vi ser på TV och surfar på Internet. Det är det som styrker vår tro på Jesus vi skall se och det som tar bort tron på Jesus och som bryter mot Guds bud och befallningar som vi inte skall se.

Och det för att inte hamna i Guds vrede.

Det är alltså viktigt att ha det här med sig.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar